Roma houdt Inter op afstand door fortuinlijke flater Dzeko

Reacties

AS Roma heeft een aanval van Internazionale op de derde plaats afgeslagen. Ondanks en dankzij Edin Dzeko werd het in Stadio Olimpico 1-1.

Roma houdt Inter op afstand door fortuinlijke flater Dzeko

Roma was na een serie van acht overwinningen de grote favoriet voor de clash met Inter, maar de Milanezen weerden zich kranig in de Italiaanse hoofdstad. De Nerazzurri verdedigden goed en loerden bij Romeins balverlies op een snelle counter.

Met drie goals in zijn laatste drie wedstrijden was Ivan Perisic de afgelopen weken de grote man bij Inter. De in de zomer van VfL Wolfsburg gekochte Kroaat nam zijn ploeg ook in Stadio Olimpico bij de hand. In de 54ste minuut maakte hij de 0-1 na een tegenaanval die volgde op balverlies van Roma op het middenveld.

Roma ging daarna aanvallender spelen en kreeg een aantal kansen via invaller Edin Dzeko, maar de spits had het vizier bepaald niet op scherp staan, terwijl even later een inzet van hem van de lijn gehaald werd door Yuto Nagatomo. Het was uiteindelijk een andere misser van Dzeko die Roma een punt opleverde. De Bosniër probeerde te schieten, maar raakte de bal totaal verkeerd en bracht de bal daardoor in de loop van Radja Nainggolan, die de 1-1 eindstand op het scorebord bracht.

Het gat tussen Roma (derde) en Inter (vierde) blijft daardoor vijf punten. Zondag kan Fiorentina (vijfde) Inter weer passeren en Roma tot op drie punten naderen, als het van Frosinone wint.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.