Juve maakt geen fout in tumultueus duel met Catania

Juventus blijft meedraaien in de Italiaanse top. Op bezoek bij Catania had De Oude Dame het in de beginfase zwaar, maar liep de ploeg naarmate het duel vorderde uit naar een degelijke zege: 1-3.

De beginfase was volledig voor Catania dat verscheidene fraaie kansen onbenut liet en bovendien een strafschop werd onthouden. De gasten bleven met hangen en wurgen overeind. De openingstreffer van Simone Pepe kwam daarom volledig uit de lucht vallen. De middenvelder annex aanvaller van Juve rondde af met een snoeiharde dropkick na een assist van Vincenzo Iaquinta.

Lang kon Juventus niet genieten van de verkregen voorsprong. Takayuki Morimoto raakte een minuut later de bal volledig verkeerd, maar zag tot zijn geluk de inzet in het doel hobbelen: 1-1.

De slotfase van de eerste helft was enerverend. Een penalty-claim van de gastheren vond opnieuw geen gehoor. Vervolgens werd een zuiver doelpunt van Fabio Quagliarella (foto), de bal stuiterde via de lat achter de lijn, over het hoofd gezien. Lang hoefde de Juve-spits niet te treuren. Een minuut later trof hij wel doel. Zijn droge knal betekende de 1-2.

Na rust kwam de vroegtijdige beslissing eveneens op naam van Quagliarella. Al mocht de Italiaan een Catania-verdediger dankbaar zijn. Marco Biagianti blunderde in de opbouw en verloor zomaar de bal aan Quagliarella. Laatstgenoemde dacht niet na en besloot met een welgemikte knal in de kruising.

In de slotfase kregen beide ploegen kansen, maar bleven doelpunten uit. Catania verloor zo voor het eerst dit seizoen een thuisduel en Juve verkleinde de achterstand op koploper AC Milan weer tot zes punten. Foto: VI Images