Juve geeft winst tegen Chievo in slotseconden weg

Juventus zag in de slotseconden van het duel met Chievo Verona de winst in rook opgaan. Napoli boekte een nipte overwinning op laagvlieger Lecce.

Na een klein kwartier spelen leek het reeds mis te gaan voor Juventus. Een overtreding van Giorgio Chiellini op Davide Moscardelli werd bestraft met een strafschop, maar Juve had het geluk dat Michele Marcolini faalde vanaf elf meter.

Op het halfuur spelen pakte de thuisploeg zelfs de leiding door een doelpunt van Fabio Quagliarella. de aanvaller schoot in de draai knap zijn tiende seizoenstreffer binnen: 1-0. Lange tijd bleef het bij de nipte voorsprong. De Oude Dame hielp zelfs een aantal kansen om zeep. Twee minuten in blessuretijd zorgde Sergio Pellissier namens Chievo voor de gelijkmaker.

Juventus zakte na de remise twee plaatsen en kwam terecht op de vierde stek doordat Napoli een nipte overwinning boekte op Lecce en Lazio eerder op de middag won van Udinese.

Napoli-Lecce 1-0De thuisploeg, tot deze speelronde op een verdienstelijke gedeelde tweede plaats met dertig punten uit zestien duels, leek lange tijd net als Juve averij op te gaan lopen tegen Lecce. De ploeg van trainer Walter Mazzarri mag Edison Cavani dankbaar zijn. De Uruguayaan zorgde enige minuten voor het einde voor de eerste en tevens enige treffer van de middag.

Napoli komt met de winst vaster op de tweede plaats terecht. De achterstand op koploper AC Milan liep terug tot drie punten, aangezien de Milanezen zaterdag verloren van AS Roma.

Overige duelsCatania-Brescia 1-0Parma-Bologna 0-0Bari-Palermo 1-1 Foto: VI Images