Juve droogt Hellas voor tweede keer in vier dagen af

Juventus heeft voor de tweede keer in vier dagen eenvoudig gewonnen van Hellas Verona. In eigen huis stond de Italiaanse koploper na zeven minuten al op een 2-0 voorsprong. Na rust werd de voorsprong nog tot 4-0 uitgebouwd, waardoor in de twee duels met Hellas liefst tien keer werd gescoord.

In tegenstelling tot donderdag, toen in de achtste finale van het bekertoernooi met liefst 6-1 werd gewonnen door De Oude Dame, mochten Gianluigi Buffon, Andrea Pirlo en Carlos Tévez wel starten. Zij werden donderdag nog gespaard.

De drie zagen hoe Paul Pogba, net als donderdag, scoorde. Hij knalde na drie minuten raak en vierde dat met een ingestudeerd dansje (zie foto boven). De verraderlijke schuiver die in zijn droge knal zat, bleek doelman Rafael te machtig. Vier minuten later was de Franse middenvelder eveneens betrokken bij de 2-0. Pogba liet handig de bal lopen, waardoor Carlos Tévez de bal hard in de korte hoek schoot.

Het was vervolgens wachten op de 3-0, die in de 66ste minuut viel. Na voorbereidend werk van Giorgio Chiellini schoot Roberto Pereyra de bal fraai in het dak van het doel. Het slotakkoord was voor Tévez die de bal door de benen van Rafael schoof: 4-0. Door de zege staat Juventus weer vijf punten los van achtervolger en nummer twee AS Roma. Hellas Verona blijft veertiende.