Junker: 'We zijn nog niet moe en de vorm is stijgende'

Nog nooit was het contrast bij Roda JC tussen twee seizoenen zo groot als nu. Op dezelfde speeldag als waarop de Limburgers tijdens de vorige jaargang nog wisten te ontkomen aan de poorten van de Jupiler League, schoot aanvoerder Davy De Fauw zijn team door de zege tegen Willem II (3-2) nu naar de play-offs voor deelname aan de Europa League.

Junker: 'We zijn nog niet moe en de vorm is stijgende'

Dat was het slotakoord van een ongekende revival voor de club, trainer Harm van Veldhoven en selectie, die amper vijf maanden geleden nog werden verguisd omdat een herhaling van het vorige rampseizoen in de maak leek. Met zeer beperkte financiële mogelijkheden kroop Roda JC echter omhoog.

'Hier hadden we aan het begin van dit seizoen niet van kunnen en durven dromen', zegt algemeen directeur Martin van Geel tegen Voetbal International. 'Dit is een ongekende punt slagroom op de taart. Wat er in de play-offs ook gaat gebeuren, ons seizoen is meer dan geslaagd.' Niemand in Kerkrade had er rekening mee gehouden. Roda JC moest drastisch saneren en verkocht enkele bepalende spelers. Met de door Sekou Cissé, Marcel Meeuwis en Andres Oper achtergelaten leemte, toonden de Limburgers zich echter creatief. Morten Skoubo zat op een dood spoor bij FC Utrecht, Arnold Kruiswijk viel uit de basisploeg bij Anderlecht, om over de metamorfose van Mads Junker nog maar te zwijgen.

'Voor Roda JC is dit een absolute topprestatie', aldus de spits, die zondag tegen Willem II zijn 21ste competitietreffer van het seizoen maakte. 'We zijn al weken gretig en de vorm is enorm stijgende. Waarom zou dit de grens zijn? Wij zijn nog niet moe, en hongerig naar meer.'

Financieel zijn de problemen in Kerkrade nog lang geen verleden tijd, sportief biedt dit seizoen geen garanties voor de toekomst. Feit is wel dat de sfeer in en rondom Roda JC gekanteld is, opeens is de club weer interessant, en nu niet voor aasgieren.

Afgelopen maandag presenteerde de club een nieuw sponsorcontract voor zes seizoenen met Mercedes Benz, en de sportieve wind mee is ook een voordeel in de jacht naar een nieuwe hoofd- en stadionsponsor. (David de Vries)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen