Late treffer bezorgt Roda laatste plaats in play-offs

Willem II kwam knap terug van een achterstand, maar kon niet voorkomen dat Roda JC een plaats in de play-offs kreeg als beloning voor een prima tweede seizoenshelft (3-2).

Roda JC was afhankelijk van het resultaat van NAC Breda tegen FC Twente. De ploeg van trainer Harm van Veldhoven diende sowieso zelf te winnen. In de vijftigste minuut leek de buit binnen na een strafschop van Mads Junker, die met zijn doelpunt het goede voorbeeld volgde van Boldizsár Bodor.

Voor Willem II was de ontmoeting in Kerkrade een voorbereiding op de nacompetitie. Trainer Theo de Jong, die na het onverwachte vertrek van Arno Pijpers de klus op zich nam, drukte met de verwijdering van vier spelers uit de A-selectie een eerste stempel.

Het herstel na de 2-0 achterstand zal De Jong goed hebben gedaan. Willem II kwam namelijk in zes minuten tijd langszij. Marlon Pereirra tekende voor de aansluitingstreffer en stond in de 74ste minuut ook aan de basis van de gelijkmaker van Said Boutahar.

Een punt was Willem II echter niet gegund. Roda JC pakte dankzij een gelukkige treffer in de slotfase alsnog de drie punten en passeerde daarmee NAC op de ranglijst. Het schot van Davy De Fauw verdween via een Tilburgs been in het doel van Willem II.

Roda JC passeerde NAC Breda op de ranglijst en kan via een play-off Europees voetbal bereiken, waar Willem II als de nummer 17 in de Eredivisie tegen FC Eindhoven begint aan de strijd om lijfsbehoud.