Ajax, Roda en Twente kleuren Elftal van de Maand

In de Nederlandse titelstrijd bleven FC Twente en Ajax in april op de been. De prestaties van de twee kampioenskandidaten komen bijna vanzelfsprekend terug in het VI Elftal van Maand.

Ajax, Roda en Twente kleuren Elftal van de Maand

Ajax is hofleverancier, maar niet meer met zo'n grote overmacht als de voorgaande maanden. Drie spelers van de Amsterdamse club werden gekozen: Jan Vertonghen, Eyong Enoh en Luis Suarez. Ajax blijft daarmee FC Twente en Roda JC, die twee spelers leveren, nipt voor.

FC Twente, de huidige koploper in de Eredivisie, ziet Peter Wisgerhof en Theo Janssen terug in het Elftal van de Maand april en Steve McClaren werd verkozen tot Trainer van de Maand. Roda JC levert ook twee spelers, Willem Janssen en Mads Junker waren in april goed op dreef.

Verder bestaat het Elftal van de Maand april uit Piet Velthuizen (Vitesse), Daley Blind (FC Groningen), Robbert Schilder (NAC Breda) en Moussa Dembélé (AZ). De door Ajax aan FC Groningen uitgeleende Blind was in april de meest onomstreden speler in de Eredivisie, als rechtsback vergaarde hij 14.553 van de 20.913 stemmen.

Klik hier voor het Eredivisie-elftal van de Maand april

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen