Jovetic: 'Inter behoort tot de toptien van de wereld'

Reacties

Na een mislukte periode bij Manchester City is Stevan Jovetic bezig aan een opleving in Italië, waar hij als speler van Fiorentina hoge ogen gooide. De Montenegrijn voelt de druk om zijn oude niveau te bereiken niet.

Jovetic: 'Inter behoort tot de toptien van de wereld'

Met drie goals in de eerste twee officiële duels kende Jovetic een stormachtige entree bij de Nerazzurri.  De productie stokte, tot Jovetic het voorbije weekend op bezoek bij Udinese met een elegant lobje een vierde treffer aan zijn seizoenstotaal toevoegde. De doelpuntendroogte deerde hem niet, vertelt hij aan Italiaanse media. 'Ik ben goed gestart en heb niets meer te bewijzen.'

Jovetic etaleerde zijn klasse op Italiaanse bodem in de seizoenen 2011/12 (veertien goals) en 2012/13 (dertien doelpunten). De inmiddels 26-jarige Jovetic speelde zich zo in de kijker van The Citizens, die 26 miljoen euro voor hem betaalden. Het verblijf in Manchester was vervolgens minder succesvol met elf treffers in twee seizoenen.

Als schaduwspits moet hij nu het zeer gedisciplineerd spelende Inter van creatieve impulsen voorzien. 'De rol van spelmaker bestaat niet meer, maar ik vind het prettig om ver uit te zakken en zo het spel te bepalen.' Ondanks de inbreng van Jovetic scoorde de formatie van trainer Roberto Mancini in de Serie A nog maar 22 keer. De vier naaste achtervolgers zijn doeltreffender.

De magere productie doet volgens de van Manchester City gehuurde Jovetic niets af aan de kwaliteiten van zijn tijdelijke werkgever. 'Inter behoort tot de beste tien teams van de wereld.' Die woorden kunnen de Milanezen op zijn vroegst volgend seizoen waarmaken, als mogelijk deelname aan de Champions League wacht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.