Jorge Jesus uit kritiek op nominatie Van Gaal en Mourinho

Reacties

Jorge Jesus begrijpt weinig van de manier waarop de FIFA de lijst met kandidaten voor de verkiezing tot Trainer van het Jaar heeft samengesteld. De oefenmeester van Benfica vindt het vreemd dat hijzelf geen kans maakt op de prijs.

Jorge Jesus uit kritiek op nominatie Van Gaal en Mourinho

Jesus won met Benfica afgelopen seizoen de treble in Portugal en bereikte de finale van de Europa League, waarin Sevilla na strafschoppen te sterk was. 'Het valt me op dat sommige genomineerde trainers helemaal niets hebben gewonnen', sneert Jesus, wijzend op de kandidatuur van Louis van Gaal, Jürgen Klinsmann, Alejandro Sabella en José Mourinho.

'Ik ken de criteria niet, maar het is gewoon zo dat er trainers genomineerd zijn die minder hebben gepresteerd dan ik. Dat vind ik vreemd', vervolgt de bevlogen trainer. 'Natuurlijk was ik graag voorgedragen. Dat was een belangrijke erkenning voor mijn werk geweest.'

Van de genomineerden won Pep Guardiola de meeste prijzen. Hij legde met Bayern München beslag op de landstitel, DFB Pokal en het WK voor clubs. Carlo Ancelotti (Champions League en Copa del Rey) en Manuel Pellegrini (landstitel en League Cup) wonnen twee prijzen.

De genomineerden

Carlo Ancelotti (Real Madrid), Antonio Conte (Italië/Juventus), Pep Guardiola (Bayern München), Jürgen Klinsmann (Verenigde Staten), Joachim Löw (Duitsland), José Mourinho (Chelsea), Manuel Pellegrini (Manchester City), Alejandro Sabella (Argentinië), Diego Simeone (Atlético Madrid), Louis van Gaal (Nederland/Manchester United).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.