Van Gaal maakt kans op titel Trainer van het Jaar

Reacties

Louis van Gaal maakt kans op een bijzondere uitverkiezing. De ex-bondscoach van Oranje en huidige trainer van Manchester United is door de FIFA genomineerd voor de titel Trainer van het Jaar.

Van Gaal maakt kans op titel Trainer van het Jaar

Van Gaal dankt die nominatie voornamelijk aan zijn uitstekende prestaties op het WK met Oranje. Tegen alle verwachtingen in leidde hij het Nederlands elftal naar een bronzen medaille. Voornamelijk de overwinningen op toenmalig wereldkampioen Spanje (5-1) en gastheer Brazilië (3-0) maakten veel indruk.

In de strijd om de uitverkiezing moet Van Gaal het onder meer opnemen tegen Joachim Löw, bondscoach van wereldkampioen Duitsland. Carlo Ancelotti, trainer van Champions League-winnaar Real Madrid, is een andere prominente genomineerde.

Op 1 december brengt de FIFA onderstaande lijst met kanshebbers terug tot een shortlist van drie kandidaten, op basis van de uitgebrachte stemmen. Op 12 januari wordt de winnaar bekendgemaakt.

Vorig jaar won Jupp Heynckes de uitverkiezing tot Trainer van het Jaar. Hij hield Jürgen Klopp en Sir Alex Ferguson achter zich. Van dat drietal is alleen Klopp (Borussia Dortmund) nog actief als trainer. Heynckes en Ferguson zijn na het seizoen 2012/13 bij respectievelijk Bayern München en Manchester United met pensioen gegaan.

De genomineerden

Carlo Ancelotti (Real Madrid), Antonio Conte (Italië/Juventus), Pep Guardiola (Bayern München), Jürgen Klinsmann (Verenigde Staten), Joachim Löw (Duitsland), José Mourinho (Chelsea), Manuel Pellegrini (Manchester City), Alejandro Sabella (Argentinië), Diego Simeone (Atlético Madrid), Louis van Gaal (Nederland/Manchester United).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.