Jordania verdwijnt verder van toneel bij koploper Vitesse

Met Bert Roetert heeft Vitesse een nieuwe voorzitter gevonden voor de raad van commissarissen. De 57-jarige Arnhemmer neemt het stokje over van Merab Jordania, die eerder dit jaar ook al plaats maakte als eigenaar van de club. Zijn aandelenpakket werd overgenomen door Alexander Chigirinskiy.

Jordania verdwijnt verder van toneel bij koploper Vitesse

Jordania laat in het persbericht van de Arnhemmers weten de club te blijven volgen. 'Vitesse heeft op dit moment ondernemerschap nodig. Bert beschikt over een grote ondernemersgeest en de kwaliteit om mensen te binden en te enthousiasmeren. Bovendien kent hij de club van haver tot gort. Hij kan als geen ander helpen een gevoel van verbondenheid en trots op te bouwen voor Vitesse. Ik wens de nieuwe rvc veel succes en zal de ontwikkelingen van de club met meer dan gewone belangstelling blijven volgen.'

Roetert, Arnhemmer en in het verleden al werkzaam in diverse andere functies bij de club, is Jordania dankbaar. 'Allereerst wil ik Merab bedanken voor zijn nooit aflatende inzet voor Vitesse. Hij heeft een perfecte basis neergezet waarop wij verder kunnen bouwen. Ik ben er trots op dat ik het voorzitterschap van hem mag overnemen.'

Door uit de rvc te stappen heeft Jordania drie jaar na zijn aanstelling geen officiële functie meer binnen de club. Op 16 oktober 2010 werd Jordania eigenaar van de Arnhemmers, niet veel later werd hij tevens voorzitter van de raad van commissarissen. In anderhalve maand tijd heeft hij beide functies opgegeven.

De nieuwe driekoppige rvc wordt gecomplementeerd door Kees Bakker en Yevgeny Merkel. Bakker maakt nu ook al onderdeel uit van het orgaan, Merkel is medeoprichter en partner van Excelion Partners International, een internationaal opererend management consulting bureau dat diensten levert aan een breed spectrum bedrijven in Europa.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen