Jordania moet orde brengen in chaos bij Dinamo Moskou

Reacties

Hoewel hij nog steeds droomt van een terugkeer bij Vitesse, is Merab Jordania benaderd om Dinamo Moskou uit de (financiële) problemen te helpen.

Jordania moet orde brengen in chaos bij Dinamo Moskou

'Ze hebben wat problemen en de eigenaar van de club heeft me gevraagd mee te denken. Zo ben ik bij meer clubs betrokken', vertelt de Georgiër, voormalig eigenaar van Vitesse.

Dinamo, de club van Alexander Büttner en Douglas, is door de UEFA uitgesloten van Europees voetbal aangezien het de financiën niet op orde heeft. De club kan niet aan de regels van het Financial Fair Play voldoen en mag dus niet deelnemen aan de Europa League.

Het is des te opmerkelijker dat Jordania wordt aangesteld om orde in de chaos te brengen: bij Vitesse zijn ze tot op de dag van vandaag bezig om de financiële problemen die grotendeels tot stand kwamen onder zijn bewind, op te lossen. Dit alles om Arnhemse uitsluiting in Europa te voorkomen.

Maandenlang schermde hij met mogelijke investeerders om de club over te nemen van Alexander Chigirinskiy, maar tot op de dag vandaag bleef het stil. 'Vitesse zit nog altijd in mijn hoofd en in mijn hart', laat Jordania weten. 'Ik heb pogingen ondernomen terug te keren en zet het nog niet uit mijn hoofd. Terugkeren bij Vitesse is nog altijd een droom.'

Zoon
Vitesse zelf lijkt dus voorlopig nog een brug te ver voor de Georgiër, wel verwacht hij dat er binnenkort een andere Jordania zijn opwachting maakt in het Nederlandse betaalde voetbal. Volgens de clubbestuurder maakt zijn zoon Levan (18) kans om komend seizoen minuten te maken in de Jupiler League. Afgelopen jaar trainde hij al mee bij Achilles ’29, maar speelde hij geen officiële duels. Zijn vorige werkgever Vitesse zou hem niet hebben vrijgegeven. Dat zou volgens Jordania nu wel het geval zijn. 'Levan is klaar voor het echte werk. Vorig jaar had hij wat groeistuipen, ik denk dat hij nu het tweede niveau in Nederland wel aankan', besluit zijn vader.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.