Jordania wil zaterdag weer plaatsnemen in Gelredome

Reacties

Oud-eigenaar Merab Jordania hoopt zaterdag weer plaats te nemen in Stadion Gelredome. Dinsdagochtend vond er een kort geding plaats waar Jordania zijn stadionverbod bij Vitesse aanvocht.

Jordania wil zaterdag weer plaatsnemen in Gelredome

Nadat de oud-eigenaar eerder algemeen directeur Joost de Wit had bedreigd, legde Vitesse Jordania een  stadionverbod voor 36 maanden op.

Jordania zelf schittert dinsdag in afwezigheid. Zijn advocaat, de heer Ellens, excuseert de Georgiër. 'De heer Jordania was op het laatste moment verhinderd voor zaken in het buitenland.'

Het kamp Jordania wil het stadionverbod opschorten en benadrukt het spoedeisende belang. 'Op 16 januari start de tweede helft van het voetbalseizoen. Meneer Jordania wil graag in de tweede helft van het seizoen de duels en trainingen bijwonen. In onderling overleg zijn beide partijen er niet uitgekomen (eerder zocht de advocaat van Jordania contact met Vitesse red.). Vandaar dit kort geding.'

Inzet zijn de bedreigingen én de geldigheid van het stadionverbod. Waar advocaat Ellens de bedreigingen aan De Wit, in totaal zouden dit er vier zijn geweest, afdoet als een zakelijk geschil, zegt De Wit samen met zijn gezin in angst te hebben geleefd.

Zo zou Jordania bij het duel PSV-Vitesse op 7 december 2013 De Wit hebben toegeschreeuwd: 'I will not talk to you anymore. You are nothing to me. I'll come and get you.'Verder zou Jordania gedreigd hebben de vingers van De Wit af te hakken.

Daarnaast zou Jordania voormalig interim-directeur Erwin Kasakowski meerdere malen hebben bedreigd. Zijn voormalige compagnon zou daarbij zo onder de indruk zijn geweest, dat hij zijn eigen huis in Arnhem niet meer in durfde en aangifte deed bij de politie.

Jordania heeft voor de bedreigingen aan het adres van De Wit al een taakstraf uitgevoerd en meent nu dat het stadionverbod ongegrond is. De rechter zal binnen twee weken een uitspraak doen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.