Jonker houdt zorgen over aan Wolfsburg-debuut

Reacties

Andries Jonker heeft bij zijn debuut als trainer van VfL Wolfsburg genoegen moeten nemen met een punt (1-1). Tegen FSV Mainz 05 viel Jeffrey Bruma ook nog uit.

Jonker houdt zorgen over aan Wolfsburg-debuut

Jonker had een positief gevoel overgehouden aan zijn eerste dagen bij VfL Wolfsburg. Voor zijn debuut op de bank van Die Wölfe drukte hij ook direct zijn stempel op het elftal. In vergelijking met het laatste duel van zijn voorganger Valerién Ismaël (1-2 verlies tegen Werder Bremen) waren er vier wijzigingen in het basisteam. Naast de gedwongen keeperswissel – Diego Benaglio was geblesseerd – waren Bruma en Mario Gómez in ere hersteld als basiskracht. Riechedly Bazoer stond voor de tweede keer aan de aftrap in de Bundesliga.

Gómez, die bij Bayern München al had gewerkt met Jonker, betaalde in de twintigste minuut het vertrouwen terug. Voor de spits was het een koud kunstje de score te openen nadat de bal na een corner van Ricardo Rodriguez in de doelmond van Mainz voor zijn hoofd stuiterde.

Maar lang kon Wolfsburg niet genieten van de weelde van een voorsprong en dat kon het zichzelf verwijten. Knullig en onnodig balverlies van linksback Rodriguez was de inleiding voor een counter van Mainz. Bruma gleed vervolgens ook nog uit, waardoor het voor Jhon Córdoba een koud kunstje was om op aangeven van Levin Öztunali de 1-1 te maken.

In de tweede helft slaagde Wolfsburg er niet in het debuut van Jonker een succes te maken. Bazoer deed nog een poging kort na rust. De middenvelder vond met zijn schot keeper Jonas Lössl op zijn weg. Het was een van de weinig doelpogingen van de gasten. In de slotfase behoedde Koen Casteels Wolfsburg aan de andere kant met een fraaie redding op een schot van invaller Jairo Samperio voor een anticlimax.

Maar het resultaat kon de problemen van Die Wölfe niet verbloemen. Aan inzet geen gebrek bij Wolfsburg, maar het vertoonde spel maakte duidelijk dat er voor Jonker genoeg werk aan de winkel is. Ondanks het punt zakte Wolfsburg bovendien naar de vijftiende plaats. De Nederlandse coach kreeg er een kwartier voor tijd een extra zorg bij. Bruma viel uit met een knieblessure na een ongelukkige valpartij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.