Gómez blij met oude bekende Jonker: 'Geen streepje voor'

Reacties

Mario Gómez is blij met de komst van trainer Andries Jonker. De twee kennen elkaar nog uit hun gezamenlijke tijd bij Bayern München; een tijd waar de VfL Wolfsburg-aanvaller met plezier aan terugdenkt.

Gómez blij met oude bekende Jonker: 'Geen streepje voor'

Het was het seizoen 2010/11 toen trainer Louis van Gaal voortijdig vertrok bij Bayern en zijn toenmalig assistent Jonker naar voren werd geschoven als tijdelijke opvolger. Gómez, dat seizoen goed voor 28 competitiedoelpunten, scoorde liefst negen keer in vijf competitieduels onder Jonker en werd Bundesliga-topscorer.  Een kleine zes jaar later wordt het duo herenigd bij het kwakkelende Wolfsburg, waar de 54-jarige Amsterdammer de opvolger is van de ontslagen Valérien Ismaël.  

'Allereerst is het bitter dat we toe zijn aan de derde coach in één seizoen', vertelt Gómez tegenover het Duitse Sport1. 'Maar ik ben wel blij met Andries. Een uitstekende professional met een groot tactisch repertoire. Verder is het gewoon een eerlijke, goede kerel.'

Gómez ziet verder ook geen probleem in het feit dat Jonker nooit eerder in Duitsland is aangesteld als hoofdcoach. In München was hij weliswaar hoofdtrainer, maar als gevolg van het vertrek van Van Gaal. 'Het doet er niet toe of hij hoofdtrainer is geweest. Als hij het net zo goed doet als toen hij assistent was, wordt het zeker een succesvolle periode hier.'

En of hij een streepje voor heeft door zijn verleden met Jonker? 'Ik heb geen voorkeursbehandeling nodig. Het enige wat ik wil is dat we succesvol zijn', besluit de aanvaller.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.