Jong PSV-revelatie Gudmundsson sluit seizoen in stijl af

Reacties

Wekelijks kiezen de correspondenten van VI de drie beste spelers van de voorbije Jupiler League-speeldag en wordt op basis van de cijfers het Elftal van de Week samengesteld.

Jong PSV-revelatie Gudmundsson sluit seizoen in stijl af

De IJslander Albert Gudmundsson van Jong PSV behoorde tot de opvallendste spelers van dit seizoen en bewees dat op de laatste speeldag nog eens. Ook Jong Utrecht-spits Nick Venema was tweemaal trefzeker, terwijl Fortuna Sittard-doelman Santos zijn doel keurig schoon hield tegen FC Volendam.

Topdrie van de week

Albert Gudmundsson (Jong PSV) 7,5

Het is niet de eerste keer dat Gudmundsson tot beste speler van de speeldag gekozen wordt. De IJslander bepaalde tegen Achilles '29 zijn totaal aantal goals op achttien. Daarmee troefde hij spits Sam Lammers nipt af. Gudmundsson is klaar voor de volgende stap. PSV-trainer Phillip Cocu, die de jongeling lang negeerde, haalde hem als beloning voor zijn goede prestaties al bij de selectie voor het duel met FC Groningen. Benieuwd wat de Eindhovenaren met hun IJslandse talent van plan zijn komend seizoen.

Vijfklapper Jong PSV maakt degradatie Achilles '29 definitief

Nick Venema (Jong FC Utrecht) 7,5

Nick Venema is net achttien jaar, hij zal niet direct de opvolger van Sebastien Haller zijn als de Fransman mocht vertrekken. Maar het is wel interessant om te zien hoe de Domstedelingen met hun jonge, scorende spits om zullen gaan. In de tweede helft van het seizoen diende hij zich serieus aan bij de beloften. Nog een jaartje Jupiler League lijkt verstandig, maar dat Venema op termijn offensief een extra optie is voor trainer Erik ten Hag is wel duidelijk.

Venema in Emmen goud waard voor Jong FC Utrecht

Santos (Fortuna Sittard) 7,5

Miguel Santos speelt ook komend seizoen voor Fortuna Sittard en dat is goed nieuws voor de Limburgers. De Portugese doelman kwam in de winterstop over van het Engelse Port Vale. Daarvoor was Santos doelman in zijn vaderland voornamelijk in het tweede elftal van Benfica. In Sittard pakte de 22-jarige Santos punten voor Fortuna. Een bijzonder degelijke sluitpost die gezien zijn leeftijd en kwaliteiten nog wel op een hoger niveau terecht moet kunnen komen.

FC Volendam kan zich op play-offs richten na ruime nederlaag in Sittard
Het Elftal van de Week van speelronde 38 in de Jupiler League

Abdelhak Nouri werd door de beoordelaars van Voetbal International verkozen tot Speler van het Jaar in de Jupiler League. De middenvelder van Jong Ajax bleef Tom Overtoom (Almere City FC) en Frenkie de Jong (Jong Ajax) voor. Nouri strijdt met Tom Boere (FC Oss), Jamiro Monteiro en Sander van de Streek (beiden SC Cambuur) om de Gouden Stier, de officiële prijs van de Jupiler League voor de beste speler.

Sam Lammers (Jong PSV), Frenkie de Jong (Jong Ajax), Joey Veerman (FC Volendam) en Manuel García (NAC Breda) zijn genomineerd voor de uitverkiezing tot beste talent, terwijl Pascal Jansen (Jong PSV), Roy Hendriksen (Helmond Sport), Maurice Steijn (VVV-Venlo) en Sipke Hulshoff (SC Cambuur) uitmaken wie de beste trainer was dit seizoen in de Jupiler League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.