Nouri beste speler van het seizoen in de Jupiler League

Reacties

De VI-correspondenten hebben Adbelhak Nouri verkozen als beste speler van de Jupiler League van dit seizoen. De speler van Jong Ajax bleef in het eindklassement van dit seizoen Tom Overtoom van Almere City FC en zijn ploeggenoot Frenkie de Jong ruim voor.

Nouri beste speler van het seizoen in de Jupiler League

Zowel Nouri als De Jong speelde vrijdagavond niet met Jong Ajax mee in de slotwedstrijd van het seizoen tegen SC Cambuur, omdat zij zondag speelminuten krijgen wanneer Ajax in de Eredivisie Go Ahead Eagles ontvangt. Een terechte beloning voor de twee jeugdige Ajacieden gezien hun prestaties in het beloftenelftal.

Nouri bleef zijn concurrenten ruim voor en toonde zich blij met zijn uitverkiezing. 'Dit is mijn eerste volledige jaar in de Jupiler League', reageerde hij. 'Het is wel goed gegaan, met mezelf maar ook met het team. We zijn als tweede geëindigd, dat is knap. Ik denk wel dat we verreweg het beste team van de competitie waren. We kunnen het onszelf verwijten dat we geen kampioen zijn geworden. Dat had met pech, maar vooral te maken met de vele wisselingen. We hebben niet een vast team, het is afhankelijk van het programma van het eerste elftal. Een felicitatie aan VVV, zij hebben het ook hartstikke goed gedaan, maar voor mijn gevoel waren wij niet minder.'

Nouri noemt de ervaring die hij opdoet in de Eredivisie leerzaam, maar diep in zijn hart zal hij zijn titel als beste speler toch graag in willen ruilen voor meer speeltijd in de Eredivisie. 'De Jupiler League is geen makkelijke competitie. Soms tref je heel fysieke tegenstanders, of speel je op slechte velden, of tegenstanders die met zijn allen voor het eigen doel hangen. Het is allemaal heel leerzaam voor mij. Overal waar ik speel, wil ik mijn eigen spel spelen, ongeacht de omstandigheden. Dat is me dit seizoen wel gelukt. Het is prachtig dat ik de prijs win als beste voetballer van de competitie.'

Adbelhak Nouri bleef de concurrentie ver voor.
Adbelhak Nouri bleef de concurrentie ver voor.

Om voor een plek in de eindrangschikking in aanmerking te komen, moet een speler in tweederde van het aantal gespeelde wedstrijden een cijfer gekregen hebben. Dat is ook de reden dat de beste speler van kampioen VVV-Venlo, Johnatan Opoku, het eindklassement niet haalde. De aanvallende middenvelder kampte in het laatste deel van de competitie met te veel blessures om aan het aantal benodigde beoordelingen te komen. Ook spelers als Donny van de Beek van Jong Ajax, de Arsenal-huurling van MVV Kelechi Nwakali en de smaakmakers in de tweede seizoenshelft - Manu García van NAC en Emrah Bassan van Fortuna Sittard - zouden gezien hun gemiddelde een plek in de toptien veroveren, maar zij kwamen niet in voldoende wedstrijden aan een cijfer.

Het is opvallend dat promovendus VVV met Clint Leemans maar één speler in de toptwintig heeft. Aan de andere kant onderschrijft het de constatering dat de titel van de Limburgers een prestatie van het collectief is.

Prima afspiegeling
Achter smaakmaker Nouri, de ervaren kracht met inzicht Overtoom en de bijzonder talentvolle De Jong is de toptien een prima afspiegeling van het Jupiler League-seizoen. Soufyan Ahannach maakt een geweldig seizoen door bij Almere en staat volop in de belangstelling van Eredivisie-clubs, Robbert Schilder nam als routinier Cambuur bij de hand, de doelmannen Jorn Brondeel (NAC Breda en al vastgelegd door FC Twente) en ADO Den Haag-huurling Tim Coremans van FC Dordrecht kregen veel werk te doen dankzij hun matige verdedigingen en pakten de kans om uit te blinken. Voor Sander van de Streek en Jamiro Monteiro is niet voor niets veel belangstelling vanuit de Eredivisie en de IJslander Albert Gudmundsson lijkt klaar voor de stap naar de selectie van PSV.

Opvallende afwezigen in de toptwintig zijn topscorer Tom Boere (FC Oss) en zijn eveneens makkelijk scorende achtervolgers op de topscorerslijst, Piotr Parzyszek van De Graafschap en Cyriel Dessers van NAC Breda.

De eindstand:

SpelerClubGemiddelde beoordeling
1. Abdelhak NouriJong Ajax6,90
2. Tom OvertoomAlmere City FC6,64
3. Frenkie de JongJong Ajax6,52
4. Soufyan AhannachAlmere City FC6,50
5. Robbert SchilderSC Cambuur6,48
6. Jorn BrondeelNAC Breda6,39
7. Tim CoremansFC Dordrecht6,38
8. Sander van de StreekSC Cambuur6,37
9. Jamiro MonteiroSC Cambuur6,34
10. Albert Gudmundsson Jong PSV6,33
11. Carel EitingJong Ajax6,32
12. Clint LeemansVVV-Venlo6,31
13. Stefano LilipalySC Cambuur6,29
14. Dario Van den BuijsFC Eindhoven6,28
Ferry de RegtFortuna Sittard6,28
Damian van BruggenJong PSV6,28
Hobie VerhulstFC Volendam6,28
18. Dennis Telgenkamp FC Emmen6,27
Sam LammersJong PSV6,27
20. Bo GeensMVV Maastricht6,26
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.