Jong Oranje koerst na zege af op EK in Tsjechië

Jong Oranje heeft een flinke stap gezet richting het EK 2015. Na de 3-1 overwinning op Jong Luxemburg is de ploeg van bondscoach Albert Stuivenberg in de voorlaatste speelronde van de kwalificatiereeks koploper met drie punten voorsprong op Jong Slowakije.

Het kwalificatieduel verliep zoals bondscoach Stuivenberg vooraf had voorspeld: op doelman Warner Hahn na alle spelers op de helft van Jong Luxemburg. Op een enkele uitval van de gasten na was het Jong Oranje dat domineerde, maar pas na een uur de ban brak in De Geuselt.

Luc Castaignos zorgde met fraai puntertje voor opluchting aan Oranje-zijde. Amper twee minuten later was het opnieuw raak, dit keer via Quincy Promes. De rappe buitenspeler, vorige week tegen Schotland drie keer trefzeker, was het eindstation was een mooie opgezette aanval via Tonny Vilhena en Castaignos.

Ondanks de tegentreffer van Glenn Borges, het eerste doelpunt van Jong Luxemburg tegen Jong Oranje, won de beloftenploeg van Stuivenberg uiteindelijk vrij eenvoudig. Na een slechte uittrap van doelman Joé Frising bepaalde Promes met zijn tweede treffer van de avond de eindstand: 3-1. In september wachten de laatste twee kwalificatiewedstrijden tegen Jong Georgië en Jong Slowakije.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.