Jong Oranje geeft voorsprong uit handen tegen VS

Reacties

Jong Oranje heeft de tweede wedstrijd op het prestigieuze toernooi van Toulon verloren van de Verenigde Staten: 1-3. Ditmaal gaf de ploeg van bondscoach Remy Reijnierse wél een voorsprong uit handen.

Jong Oranje geeft voorsprong uit handen tegen VS

De Nederlandse jeugdinternationals (op de foto Peet Bijen en Sean Klaiber) begonnen de groepsfase woensdag nog met een 3-2 zege op Costa Rica, dat zich toen terugknokte van een 3-0 achterstand. De VS namen een voorbeeld aan die inhaalrace en maakten een vroege treffer van Brahim Darri snel ongedaan.

Darri zette Jong Oranje vroeg op voorsprong met een zwabberend afstandsschot, waarop doelman Cody Cropper zich verkeek. Jerome Kiesewetter en Alonso Hernandez stelden echter nog voor rust orde op zaken. Vlak na de hervatting kopte William Packwood raak.

Het toernooi is daarmee allerminst ten einde voor de Nederlandse beloften. Zondag wacht nog een wedstrijd tegen Qatar, donderdag staat het laatste van vier pouleduels op het programma met Frankrijk. De winnaar van Groep A plaatst zich voor de eindstrijd op 7 juni tegen de koploper uit Groep B. De nummers twee treffen elkaar in de strijd om de derde plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.