Jonathas beslist derby, Neville juicht weer

Reacties

De Baskische derby is een prooi geworden voor Real Sociedad, dat bij Athletic de Bilbao de zege pakte. Gary Neville won opnieuw met Valencia.

Jonathas beslist derby, Neville juicht weer

Athletic de Bilbao – Real Sociedad 0-1
Jonathas heeft zich ook in de Baskische derby laten zien als goalgetter. De voormalig spits van AZ maakte zondag de vierde treffer voor Real Sociedad in de laatste drie duels, waarmee hij zijn seizoentotaal op zes goals bracht.

De Braziliaan opende in de zeventiende minuut met een fraai schot van net binnen het strafschopgebied de score. Het bleek genoeg voor de overwinning bij Athletic de Bilbao, dat ondanks een overwicht geen gaatje vond in de defensie van Real Sociedad.

Athletic blijft ondanks het verlies nog net boven Sociedad, dat een punt minder heeft dan de Baskische rivaal.  

Granada – Valencia 1-2
Valencia heeft de smaak te pakken. Na de successen tegen Espanyol en Rapid Wien (in Europa League) werd hekkensluiter Granada het derde slachtoffer op rij voor de ploeg van trainer Gary Neville. De Engelse oud-international zag zijn formatie na rust het verschil maken. Dani Parejo en invaller Santi Mina zorgden voor een marge, die ondanks de tegentreffer van Edgar Méndez diep in blessuretijd genoeg was voor de volgende driepunter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.