Agirretxe hijgt Barça-duo in de nek met hulp van Jonathas

Reacties

Imanol Agirretxe was ook vrijdagavond weer trefzeker voor Real Sociedad, maar genoeg voor een overwinning was het niet in de uitwedstrijd tegen Getafe: 1-1.

Agirretxe hijgt Barça-duo in de nek met hulp van Jonathas

Agirretxe hoefde na veertien speelronden alleen Neymar (veertien goals) en Luis Suárez (dertien) boven zich te dulden op de topscorerslijst van de Primera División. Met elf doelpunten zat de 28-jarige spits het Barcelona-duo al op de hielen. Uitgerekend op Madrileense bodem voegde Agirretxe weer een goal toe aan zijn indrukwekkende productie.

Nadat Pedro Sarabia de thuisclub vlak na rust op voorsprong had gezet met een kopbal uit een voorzet van Juan Rodríguez, was het twintig minuten later alweer gelijk. Bij een vrije trap profiteerde Agirretxe van voorbereidend werk van Jonathas, de 26-jarige Braziliaanse aanvaller (op de foto met Agirretxe na het doelpunt) die in het verleden nog bij AZ speelde.

In tegenstelling tot zijn collega-spits scoort Jonathas, die tegen Getafe vanaf de rechterflank kwam, uiterst moeizaam. Zijn enige competitiegoal kreeg dankzij een uitstekende redding van Vicente Guaita geen vervolg, waardoor Sociedad voor de derde keer op rij niet won in een uitduel. De Baskische nummer dertien houdt Getafe (vijftiende) wel onder zich.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.