Jol dubt over definitief inlijven van Ajax-huurling Enoh

Eyong Enoh heeft in zijn half jaar als huurling voldoende indruk achter gelaten bij Fulham. Maar manager Martin Jol breekt er zijn hoofd over of de Ajacied definitief moet worden ingelijfd.

Jol dubt over definitief inlijven van Ajax-huurling Enoh

Fulham heeft een optie om Enoh over te nemen van Ajax voor ruim twee miljoen euro. Jol twijfelt echter of hij er goed aan doet het beschikbare budget te gebruiken om de Kameroener te halen.

'Als je grote spelers wil voor een centrale rol op het middenveld, dan moet je flink in de buidel tasten', zegt Jol in Fulham Chronicle. 'Dat is de reden om een gok te nemen en een speler aan te trekken die een slecht seizoen heeft.'

'Enoh was slecht bij Ajax, en ze hebben nu Christian Poulsen voor die positie. Als je hem haalt, dan hoop je dat hij het goed gaat doen. Dat bleek het geval', vervolgde Jol, die echter overweegt zijn transferbudget te gebruiken voor een ander soort centrale middenvelder.

'We hebben altijd verbindingsspelers gehad op die positie. Danny Murphy was geen verdedigende middenvelder maar een spelmaker. Enoh is een andere speler en we moeten een beslissing nemen. Welke dat is kan ik nu niet zeggen.'

Enoh mag zich vanwege zijn interlandverplichtingen volgende week melden in Amsterdam, waar hij nog een contract heeft tot de zomer van 2015. Namens Fulham speelde de controlerende middenvelder negen Premier League-wedstrijden, waarin hij niet tot scoren kwam.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen