Jol: 'De eerste helft hadden we het heel lastig'

Ajax won zondag moeizaam bij VVV-Venlo (0-2). Na afloop was Ajax-trainer Martin Jol vooral blij dat zijn ploeg na drie wedstrijden zonder zege eindelijk weer eens drie punten pakte.

'De eerste helft hadden we het heel lastig. We misten overtuiging', constateerde Jol na afloop. 'Na rust, toen we met twee spitsen en twee vleugels gingen spelen, liep het beter. Ons spel werd rustiger en we controleerden de wedstrijd.' De trainer van Ajax was blij dat uitgerekend Mido Ajax aan een voorsprong hielp. 'Het laat zien dat Mido niet voor niets bij ons rondloopt.'

De uitzege bij VVV-Venlo was pas de eerste overwinning in november. Na de 4-1 winst bij Heracles Almelo eind oktober wist Ajax niet te winnen van achtereenvolgens ADO Den Haag (0-1), AZ (2-0) en PSV (0-0). De Amsterdammers staan ondanks het puntenverlies van de laatste weken momenteel op de derde plaats in de Eredivisie, met drie punten achterstand op PSV en FC Twente. Foto: VI Images