Jóhannsson: een omhaal zoals Van Basten dat kon

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Voor de 34ste speelronde is dat AZ-aanvaller Aron Jóhannsson.

Jóhannsson: een omhaal zoals Van Basten dat kon

In 2007 was Jóhannsson jeugdspeler van het IJslandse Fjolnir Reykjavik. Dat AZ op 29 april van dat jaar op dramatische wijze de titel verspeelde, heeft de IJslander, die voor de Verenigde Staten uitkomt, destijds ongetwijfeld niet meegekregen. In Kralingen verloren de Alkmaarders toen met 3-2 en moesten de titel toen aan PSV laten.

Op Woudestein, de plek waar acht jaar geleden de tranen vloeiden, was er nu ultieme blijdschap. AZ legde door de 1-4 overwinning bij Excelsior alsnog beslag op de derde plaats.

Directe kwalificatie voor de Europa League is de beloning en dat werd gevierd. Terwijl teammanager Teun de Nooijer twee kratten bier de kleedkamer van AZ inschoof, was het gezang duidelijk hoorbaar. 'Lekker op vakantie!', galmde het door het kleedlokaal.

De trefzekere omhaal van Aron Jóhannsson.
De trefzekere omhaal van Aron Jóhannsson.

Jóhannsson zong vrolijk mee. Met twee goals en een assist had hij de ploeg van trainer John van den Brom bij de hand genomen. Al na vijf minuten opende de 24-jarige spits de score. Hij deed dat op een manier die sterk deed denken aan die van de huidige assistent van AZ: Marco van Basten.

De mogelijkheid tot een omhaal werd hem geboden door Rotterdams gepruts, maar het deed niets af aan de schoonheid van de treffer. Het was een Van Basten-achtige goal. Blessures voorkwamen dit seizoen dat de spits niet verder kwam dan negen goals. Voor AZ is het te hopen dat met de Amerikaanse IJslander na Nemanja Gudelj (Ajax), Simon Poulsen (PSV) en Wesley Hoedt (Lazio) niet een vierde sterkhouder vertrekt.

Bekijk hier het Gillette Pro Klassement met alle beoordelingen van de Eredivisie-spelers
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.