VI Live: blik terug op een doelpuntrijke zondag

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

Hiermee is de VI Live voor zondag afgesloten. Vooral de duels in de Eredivisie zorgden voor veel spektakel. Er werd liefst 39 keer gescoord. Een seizoenrecord.

22.40 uur: EINDSTAND AS ROMA - UDINESE 2-1
AS Roma heeft na een moeizame overwinning op Udinese de tweede plaats in de Serie A weer overgenomen van Lazio.

22.10 uur: TOROSIDIS ZET ROMA OP VOORSPRONG
Vraag niet hoe, maar AS Roma komt via Vassilis Torosidis op voorsprong tegen Udinese.

21.34 uur: RUSTSTAND AS ROMA - UDINESE 1-1
Op de valreep voorkomt de Belg Radja Nainggolan op aangeven van Francesco Totti dat AS Roma gaat rusten met een achterstand. Voormalig NAC-spits Stipe Perica had na negentien minuten de score geopend.

LANDGENOTEN: Dirk Kuijt heeft Fenerbahçe in de Turkse titelrace gehouden. De Katwijker bereidde in de laatste minuut de winnende goal van Emre voor, in de uitwedstrijd bij Mersin (0-1). De achterstand op het Galatasaray van Wesley Sneijder is hierdoor weer teruggebracht tot drie punten.

20.49 uur: BARCELONA KAMPIOEN
FC Barcelona is door de zege op Atlético Madrid (0-1) in Estadio Vicente Calderón voor de 23ste keer kampioen van Spanje.

20.48 uur: EINDSTAND ESPANYOL - REAL MADRID 1-4
Cristiano Ronaldo was met drie treffers en een assist weer de grote man. Hij staat nu op 45 competitiegoals.

20.45 uur: AFRTAP ROMA - UDINESE
AS Roma kan bij winst de tweede plek heroveren op Lazio.

20.33 uur: MARCELO MAAKT 1-2
Vijf minuten na de gelijkmaker van Espanyol komt Real Madrid weer op voorsprong. Na een één-twee met Cristiano Ronaldo zorgt Marcelo voor 1-2.

20.28 uur: REAL MADRID GEEFT VOORSPRONG WEG
Espanyol komt in de 73ste minuut op gelijke hoogte via Christian Stuani. Voor Real Madrid maakt het weinig uit, want als Barcelona wint verzekeren de Catalanen zich sowieso van de landstitel. Het verschil tussen beide ploegen was vier punten.

LANDGENOTEN: Jeremain Lens is met Dinamo Kiev kampioen geworden van Oekraïne. Na een zege op Dnjepr (1-0) is zijn club twee speeldagen voor het einde niet meer te achterhalen door de concurrentie. Lens speelde de volle negentig minuten in het kampioensduel, waarin Domagoj Vida de enige treffer maakte.

20.21 uur: MESSI VOLGT VOORBEELD RONALDO
Lionel Messi zet na een geweldige combinatie met Neymar Barcelona op voorsprong bij Atlético Madrid. In een overvol zestienmetergebied behoudt de Braziliaan het geduld en het overzicht om de Argentijn aan te spelen. Die schiet de bal in de hoek, waardoor Barcelona kampioen is als het zo blijft. Het is voor Messi de 41ste competitiegoal, waardoor Ronaldo nog maar twee goals voorsprong heeft.

20.15 uur: RONALDO VOERT DRUK OP
Real Madrid komt na bijna een uur op voorsprong tijdens het uitduel met Espanyol. Cristiano Ronaldo schuift binnen en staat nu op 43 competitietreffers.

19.56 uur: EINDSTAND ANDERLECHT - STANDARD LUIK 1-1
Anderlecht slaagt er thuis niet in te winnen van Standard Luik, waardoor AA Gent de landstitel bijna binnen heeft.

19.47 uur: RUSTSTAND ATLÉTICO MADRID-BARCELONA 0-0
Als het zo blijft, is Barcelona kampioen. Hoewel de Catalaanse grootmacht zelf niet op winst staat, is het bij Espanyol-Real Madrid ook nog 0-0. Barcelona is dus virtueel kampioen aangezien de voorsprong nog steeds vier punten is. Overigens beklaagden de Catalanen zich over scheidsrechter Alberto Undiano Mallenco, die geen strafschop gaf na hands van Juanfran en een overtreding van Diego Godín op Dani Alves bestrafte met een vrije trap in plaats van een penalty.

19.00 uur: AFTRAP PRIMERA DIVISIÓN
De voorlaatste speelronde van Spanje is van start gegaan. Barcelona kroont zich tot kampioen bij een overwinning op bezoek bij Atlético Madrid.

19.00 uur: AFTRAP MERSIN - FENERBAHÇE
Met Dirk Kuijt in de basis probeert Fenerbahçe de achterstand op Galatasaray terug te brengen tot drie punten.

18.52 uur: EINDSTAND MANCHESTER UNITED - ARSENAL 1-1
Manchester United geeft de overwinning weg tijdens het thuisduel met Arsenal. Acht minuten voor tijd bezorgt Theo Walcott de bezoekers een gelijkspel.

18.51 uur: RUSTSTAND ANDERLECHT - STANDARD LUIK 1-1
Het is rust bij het duel tussen Anderlecht en Standard Luik en beide teams zijn in evenwicht. De thuisclub heeft niets aan een gelijkspel, aangezien koploper AA Gent dan vier punten voorsprong heeft met nog twee duels voor de boeg.

18.38 uur: ARSENAL NAAST UNITED
Wat een tegenvaller voor Louis van Gaal! Arsenal komt acht minuten voor tijd op gelijke hoogte via Theo Walcott, die zijn inzet van Tyler Blackett in het doel van Víctor Valdés ziet verdwijnen.

18.31 uur: DEBUUT VÍCTOR VALDÉS
Ruim een kwartier voor tijd maakt Víctor Valdés zijn debuut namens Manchester United. Manager Louis van Gaal brengt de doelman binnen de lijnen voor de aangeslagen David de Gea.

18.30 uur: OPSTELLINGEN ATLÉTICO MADRID - BARCELONA
Over een half uur wordt er afgetrapt bij het duel tussen Atlético Madrid en Barcelona. De Catalanen zijn bij een overwinning kampioen. Opvallend is dat Atlético zich vorig seizoen tot kampioen kroonde op bezoek bij Barça. Luis Suarez ontbreekt overigens vanwege een hamstringblessure aan de kant van de bezoekers; de Uruguayaan wordt vervangen door Pedro.
Atlético Madrid: Oblak; Juanfran, Godín, Giménez, Siqueira; Gabi, Mario, Koke, Arda; Griezmann, Torres.
Barcelona: Bravo; Alves, Pique, Mascherano, Alba; Rakitic, Busquets, Iniesta; Messi, Neymar, Pedro.

18.29 uur: EZEKIEL MAAKT GELIJK
Standard Luik kom in Brussel op gelijke hoogte via Imoh Ezekiel, die volledig vrijstaand het Anderlecht-publiek stil krijgt.

18.17 uur: VAN PERSIE VERVANGT FALCAO
Robin van Persie komt in het veld tegen zijn oude club Arsenal. De aanvaller vervangt Radamel Falcao, die niet imponeerde namens Manchester United.

18.16 uur: NAJAR OPENT DE SCORE
Anderlecht komt na ruim een kwartier op voorsprong via Andy Najar, die in twee instanties een hoekschop promoveert tot doelpunt.

18.00 uur: AFTRAP ANDERLECHT - STANDARD LUIK
Zonder Bram Nuytinck (op de bank) probeert Anderlecht in het spoor te blijven van leider AA Gent. Bij winst wordt de achterstand gereduceerd tot twee punten.

17.46 uur: RUSTSTAND MANCHESTER UNITED - ARSENAL 1-0
Halverwege leidt Manchester United thuis tegen Arsenal. Namens de ploeg van manager Louis van Gaal zorgde Ander Herrera voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

17.30 uur: GOAL BIJ MANCHESTER UNITED-ARSENAL
Het Manchester United van manager Louis van Gaal komt op voorsprong. Ander Herrera schiet de thuisploeg op voorsprong met een volley. Arsenal moet op jacht naar de gelijkmaker.

17.00 uur: AFTRAP MANCHESTER UNITED - ARSENAL
Manchester United kan de derde plaats overnemen van Arsenal als het de onderlinge wedstrijd op Old Trafford wint. Manager Louis van Gaal laat Robin van Persie op de bank beginnen tegen zijn oude club, terwijl Daley Blind wél een basisplaats heeft.
Manchester United: De Gea; Valencia, Smalling, Jones, Rojo; Blind; Mata, Herrera, Fellaini, Young; Falcao.
Arsenal: Ospina; Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal; Coquelin, Cazorla; Ramsey, Özil, Alexis; Giroud.

16.54 uur: EINDSTANDEN SERIE A
Genoa deed uitstekende zaken door met 4-1 te winnen op bezoek bij Atalanta, waar Urby Emanuelson de hele wedstrijd op de bank bleef. Cagliari degradeerde door de thuisnederlaag tegen Palermo naar de Serie B. Alle uitslagen:

Torino - Chievo 2-0
Verona - Empoli 2-1
Cagliari - Palermo 0-1
Atalanta - Genoa 1-4

16.25 uur: EINDSTANDEN EREDIVISIE
Het reguliere seizoen van de Eredivisie zit erop. De clubs zorgden voor enorm veel spektakel in de laatste speelronde. AZ passeert op de valreep Feyenoord en plaatst zich rechtstreeks voor de Europa League-voorronde, terwijl Feyenoord zich moet richten op de play-offs. Daarin is SC Heerenveen de tegenstander.

16.26 uur: EINDSTAND CLUB BRUGGE - AA GENT 2-3
AA Gent wint met 3-2 op bezoek bij Club Brugge, dat daardoor lijkt af te haken in de Belgische titelstrijd. Het lijkt nu te gaan tussen AA Gent en Anderlecht.

16.25 uur: EINDSTAND SWANSEA CITY - MANCHESTER CITY 2-4
Manchester City wint mede dankzij twee treffers van Yaya Toure op bezoek bij Swansea City. Het slotakoord was voor Wilfried Bony, die in de extra speeltijd het laatste doelpunt voor zijn rekening nam tegen zijn oude club.

16.24 uur: WIJNALDUM BEZORGT PSV ZEGE
Diep in de extra speeltijd komt PSV op voorsprong via Georginio Wijnaldum. De Eindhovenaren nemen daardoor in stijl afscheid van het seizoen.

16.19 uur: NECID MAAKT ER ZELFS 3-0 VAN
Feyenoord gaat hard af op bezoek bij PEC Zwolle. Tomás Necid maakt er kort voor tijd nog 3-0 van.

16.19 uur: VAN HAAREN LAAT DORDRECHT JUICHEN
FC Dordrecht neemt afscheid van de Eredivisie met een 2-1 overwinning op Ajax. Ricky van Haaren maakt het doelpunt in de extra speeltijd.

16.17 uur: LABYAD MAAKT 3-3
Lang kan FC Utrecht niet genieten van de voorsprong, want Zakaria Labyad trekt de stand gelijk.

16.16 uur: VERBEEK KRIJGT ARNHEM STIL
Vitesse had nog één doelpunt nodig om de vierde plaats over te nemen van Feyenoord, maar het is FC Utrecht dat scoort. Danny Verbeek schiet een vrije trap binnen. Van 2-0 naar 2-3!

16.15 uur: HOESEN MAAKT 5-4
Danny Hoesen profiteert van een misverstand tussen Sepp De Roover en Dirk Marcellis en zet FC Groningen op een 5-4 voorsprong tijdens het uitduel met NAC Breda.

16.14 uur: BAKKER REDT DE EER
SC Cambuur komt terug in de wedstrijd via Erik Bakker, die een strafschop benut. Willem II leidt nog wel met 2-1.

16.05 uur: OOK ENGELAAR SCOORT
Wat een comeback van FC Twente! Orlando Engelaar komt het derde doelpunt van de Tukkers binnen vijf minuten tegen de touwen. SC Heerenveen staat erbij en kijkt ernaar.

16.04 uur: FERNANDEZ MAAKT 4-4
NAC Breda toont veerkracht, want via Guyon Fernandez komt de ploeg van trainer Robert Maaskant op 4-4 thuis tegen FC Groningen.

16.03: VORMER HELD IN BRUGGE
Club Brugge komt in eigen huis voor de tweede keer terug van een achterstand en het is opnieuw Ruud Vormer die daarvoor zorgt. De middenvelder maakt 2-2 met een halve omhaal.

16.02 uur: OPNIEUW TOURÉ
Manchester City komt op een 3-2 voorsprong op bezoek bij Swansea City. Yaya Touré maakt zijn tweede van de middag.

16.02 uur: ZIYECH NEEMT WRAAK
Hakim Ziyech wordt de hele wedstrijd uitgefloten door de fans van SC Heerenveen. Maar de middenvelder neemt sportieve revanche door in een tijdsbestek van een minuut twee keer te scoren. FC Twente leidt nu met 2-1 op bezoek bij SC Heerenveen.

16.00 uur: EINDE VERHAAL VOOR FEYENOORD!
Tomás Necid zet PEC Zwolle op een 2-0 voorsprong tegen Feyenoord. De spits benut een strafschop, die werd veroorzaakt door Rick Karsdorp. De verdediger krijgt ook nog eens een rode kaart. De Rotterdammers kunnen de derde plaats vergeten.

15.58 uur: DORDRECHT OP GELIJKE HOOGTE
Twintig minuten voor tijd komt FC Dordrecht thuis op gelijke hoogte tegen Ajax. Sean Klaiber passeert Diederik Boer in de korte hoek.

15.57 uur: HEERLIJKE GOAL CHERY
FC Groningen komt op een 4-2 voorsprong op bezoek bij NAC Breda. En hoe! Tjaronn Chery schiet vanaf 25 meter een vrije trap in de kruising.

15.51 uur: GOMIS LAAT SWANSEA JUICHEN
Swansea City maakt een 2-0 achterstand goed tijdens het thuisduel met Manchester City. Bafetimbi Gomis maakt zijn vijfde doelpunt in de laatste vijf wedstrijden.

15.51 uur: DEPAY MAAKT GELIJK IN DEN HAAG
PSV komt opnieuw terug op bezoek bij ADO Den Haag. Op aangeven van Memphis Depay tikt Luuk de Jong 2-2 binnen.

15.49 uur: RUSTSTANDEN SERIE A
Het is rust bij de wedstrijden van 15.00 uur in Italië. De tussenstanden:

Torino - Chievo 0-0
Verona - Empoli 1-1
Atalanta - Genoa 1-1

15.46 uur: ADO KRIJGT KAMPIOEN STIL
PSV kijkt weer tegen een achterstand aan. Danny Bakker schiet schitterend binnen.

15.45 uur: FISCHER OPENT DE SCORE
Ajax komt op voorsprong op bezoek bij FC Dordrecht. Filip Kurto is ver zijn doel uit en op aangeven van Lasse Schöne schiet Viktor Fischer feilloos binnen.

15.43 uur: AA GENT OP VOORSPRONG
Een van richting veranderd schot van Brecht Dejaegere verdwijnt in het doel van Club Brugge. AA Gent leidt met 2-1.

15.43 uur: JÓHANNSSON MAAKT ZIJN TWEEDE
Uit een voorzet van Dabney Dos Santos kopt Aron Jóhannsson zijn tweede van de middag binnen. AZ lijkt op weg naar de derde plaats.

15.40 uur: RIENSTRA DOMPELT FEYENOORD IN ROUW
Feyenoord komt kort na rust op achterstand tijdens het uitduel met PEC Zwolle. Ben Rienstra passeert doelman Kenneth Vermeer, die kort daarvoor knap redding bracht op een inzet van Ryan Thomas.

15.36 uur: LINSSEN HAALT HEERLIJK UIT
Ook bij het duel tussen Heracles Almelo en Go Ahead Eagles is er gescoord. Bryan Linssen haalt heerlijk uit.

15.36 uur: ARMENTEROS SCOORT VAN ELF METER
Willem II lijkt de overwinning binnen te hebben, want Samuel Armenteros benut een strafschop en zet de Tilburgers op een 2-0 voorsprong tijdens het uitduel met SC Cambuur.

15.30 uur: AJAX WEER MET 0-0 DE RUST IN
Het is de laatste weken zelden genieten van Ajax in de eerste helft. Voor de zesde keer in zeven wedstrijden gaan de Amsterdammers rusten met een 0-0 stand.

15.20 uur: RUSTSTANDEN EREDIVISIE
Het is rust bij alle wedstrijden in de Eredivisie. Zoals het er nu voorstaat gaat AZ direct Europa in, terwijl Feyenoord play-offs zal moeten spelen.

15.19 uur: RUSTSTAND SWANSEA CITY - MANCHESTER CITY 1-2
Swansea City kijkt tegen een achterstand aan. Dat is goed nieuws voor Southampton, want de ploeg van manager Ronald Koeman gaat Europa in als het zo blijft.

15.19 uur: RUSTSTAND CLUB BRUGGE - AA GENT 1-1
Er is na één helft nog niets beslist in Brugge. Als het aan Anderlecht ligt, blijft het gelijk. De club uit Brussel kan dan de koppositie overnemen van AA Gent.

15.18 uur: VITESSE GEEFT VOORSPRONG WEG
Goed nieuws voor Feyenoord, want kort voor rust geeft Vitesse een 2-0 voorsprong weg tegen FC Utrecht. Bart Ramselaar scoort namens de bezoekers. Het doelpunt is spectaculair, want na een omhaal van Sébastien Haller kopt Ramselaar binnen.

15.17 uur: PSV OP GELIJKE HOOGTE
Luciano Narsingh maakt gelijk in Den Haag. Na een combinatie met Luuk de Jong is de rechtsbuiten trefzeker namens PSV.

15.15 uur: GEWELDIGE GOAL AYOUB
FC Utrecht komt terug in de wedstrijd op bezoek bij Vitesse: 2-1. Yassin Ayoub rondt een geweldige aanval af.

15.14 uur: SIGURDSSON VERKLEINT MARGE
Op slag van rust doet Swansea City iets terug tijdens het thuisduel met Manchester City. Gylfi Sigurdsson maakt 1-2.

15.13 uur: EXCELSIOR DANKT GOUWELEEUW
Dankzij een eigen doelpunt van Jeffrey Gouweleeuw maakt Excelsior 1-3. De verdediger werkt een voorzet van Jordan Botaka binnen. AZ leidt nog wel.

15.10 uur: VORMER TREKT DE STAND GELIJK
Club Brugge komt thuis op gelijke hoogte tijdens de topper tegen AA Gent. Ruud Vormer zorgt voor 1-1.

15.06 uur: BEN SAHAR SCOORT IN LEEUWARDEN
Er is nu ook gescoord in Leeuwarden, waar Ben Sahar Willem II laat juichen.

15.06 uur: EN DAT IS DRIE!
Markus Henriksen is dit keer de doelpuntenmaker in Rotterdam, waar AZ nu met 3-0 leidt op bezoek bij Excelsior.

15.05 uur: MILNER VERDUBBELT VOORSPRONG
Manchester City zit op rozen, want nog voor rust zet James Milner de nummer twee van de Premier League op een 2-0 voorsprong tegen Swansea City.

15.03 uur: HATTRICK DE LEEUW
Michael de Leeuw maakt na ruim een half uur al zijn derde doelpunt van de middag. FC Groningen leidt daardoor met 3-2 op bezoek bij NAC Breda.

15.00 uur: AFTRAP SERIE A
Ook in Italië wordt er vanmiddag gevoetbald. Urby Emanuelson begint op de bank bij Atalanta tijdens het thuisduel met Genoa, dat de zesde plaats kan overnemen van stadgenoot Sampdoria. De wedstrijden:

Torino - Chievo
Verona - Empoli
Cagliari - Palermo
Atalanta - Genoa

14.57 uur: WAT EEN WEDSTRIJD IN BREDA!
Er is nog geen half uur gespeeld en het staat al 2-2. NAC Breda komt opnieuw op gelijke hoogte via Adnane Tighadouini, die scoort op aangeven van Jeffrey Sarpong.

14.57 uur: ADO OP VOORSPRONG TEGEN PSV
Een schot van Aleksandr Iakovenko verdwijnt in het doel van PSV. Doelman Jeroen Zoet gaat niet vrijuit. ADO Den Haag leidt tegen de kampioen!

14.56 uur: DE LEEUW SCOORT OPNIEUW
FC Groningen komt opnieuw op voorsprong tijdens het uitduel met NAC Breda en weer is Michael de Leeuw de doelpuntenmaker. Dit keer na voorbereidend werk van Albert Rusnák.

14.51 uur: CITY LEIDT DANKZIJ TOURÉ
Yaya Touré zet Manchester City na een kwart wedstrijd op voorsprong tegen Swansea City. Dat is goed nieuws voor het Southampton van manager Ronald Koeman in de jacht op Europees voetbal.

14.50 uur: FEYENOORD VIRTUEEL VIJFDE
Na twintig minuten staat het nog 0-0 bij PEC Zwolle - Feyenoord, waardoor de Rotterdammers virtueel vijfde staan in de Eredivisie. AZ en Vitesse staan namelijk op voorsprong.

14.47 uur: NAC AL SNEL OP GELIJKE HOOGTE
NAC Breda komt thuis tegen FC Groningen op gelijke hoogte. Guyon Fernandez zorgt voor 1-1 tegen FC Groningen.

14.44 uur: OOK VITESSE OP VOORSPRONG
Met zijn twaalfde competitietreffer van het seizoen zet Bertrand Traore Vitesse thuis op voorsprong tegen FC Utrecht. Het schot van de aanvaller wordt door debutant Jelle de Lange van richting veranderd.

14.43 uur: DE LEEUW TIKT BINNEN
Op aangeven van Hans Hateboer opent Michael de Leeuw de score namens FC Groningen tijdens de uitwedstrijd tegen NAC Breda.

14.37 uur: BERGHUIS MAAKT ER AL 2-0 VAN
AZ heeft de overwinning al binnen: na goed terugleggen van Aron Jóhannsson maakt Steven Berghuis al in de zevende minuut 2-0.

14.36 uur: NIELSEN KRIJGT BRUGGE STIL
Lasse Nielsen zet AA Gent al vroeg op voorsprong tijdens het bezoek aan Club Brugge. Virtueel heeft de koploper nu vijf punten voorsprong op Anderlecht en Club Brugge.

14.35 uur: AZ AL VROEG OP VOORSPRONG
Aron Jóhannsson zorgt voor een geweldige start van AZ, want dankzij een omhaal van de spits leiden de Alkmaarders al na vijf minuten op bezoek bij Excelsior.

14.31 uur: BLIKSEMSTART HEERENVEEN
Al na 21 seconden is het raak voor SC Heerenveen. Luciano Slagveer opent de score tijdens het thuisduel met FC Twente.

14.30 uur: AFTRAP EREDIVISIE
De laatste negen wedstrijden van de Eredivisie zijn begonnen. Wie legt er beslag op de derde plaats? AZ, Vitesse of gewoon Feyenoord.

14.30 uur: AFTRAP SWANSEA CITY - MANCHESTER CITY
Ook in de Premier League wordt gespeeld. Swansea City krijgt bezoek van Manchester City, dat in exact hetzelfde uittenue speelt als PSV op bezoek bij ADO Den Haag.

14.30 uur: AFTRAP CLUB BRUGGE - AA GENT
In België is de topper tussen Club Grugge en AA Gent begonnen.

14.25 uur: EINDSTAND SASSUOLO - AC MILAN 3-2
Sassuolo wint dankzij drie doelpunten van Domenico Berardi met 3-2 van AC Milan, dat met negen man eindigt na rode kaarten voor Giacomo Bonaventura en Suso.

14.10 uur: OPSTELLINGEN HERACLES - GO AHEAD EAGLES
Ook de opstellingen van de wedstrijd in Almelo zijn bekend. Hierbij de 22 namen.
Go Ahead Eagles: Cummins; Lambooij, Amevor, Schenk, Wijnaldum; Van Ooijen, Overgoor, Türüç; Verhoek, Plet, De Sa.
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Te Wierik, Zomer, Fledderus; Vujicevic, Bruns, Bel Hassani; Linssen, Weghorst, Navratil.

14.01 uur: OPSTELLINGEN VITESSE - FC UTRECHT
Vitesse kan bij winst op FC Utrecht mogelijk zorgen voor een stunt. Wanneer Feyenoord en AZ niet winnen is plaats drie in dat geval het eindresultaat.
Vitesse: Room; Diks, Kashia, Van der Heijden, Achenteh; McEachran, Pröpper, Qazaishvili; Ibarra, Traore, Labyad.
FC Utrecht: Ruiter; Van der Maarel, De Lange, Letschert, Kum; Ramselaar, Janssen, Ayoub; Diemers, Haller en Rubin.

14.00 uur: OPSTELLINGEN EXCELSIOR - AZ
Excelsior is veilig, maar AZ kan bij winst de felbegeerde derde plaats in de wacht slepen. In dat geval is de ploeg van trainer John van den Brom wel afhankelijk van Feyenoord, dat niet mag winnen bij PEC Zwolle.
Excelsior: Deckers; Karami, Fischer, Mattheij, Kuipers; Stans, Varela, Auassar; Botaka, Van Weert, Van Mieghem.
AZ: Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Hoedt, Poulsen; Gudelj, Haye; Henriksen, Berghuis, Dos Santos; Jóhannsson.

13.59 uur: OPSTELLINGEN SC CAMBUUR - WILLEM II
Ook de opstellingen in Leeuwarden zijn binnen.
SC Cambuur: Nienhuis; Pereira, Reijnen, Mac-Intosch, Vytas; Van de Streek, Bakker, Steblecki; Narsingh, Ogbeche, De Ridder.
Willem II: Lamprou; Van der Struijk, Peters, S. Wuytens, Dijks; Pluim, Messaoud, D. Wuytens; Ondaan, Armenteros, Andrade.

13.50 uur: OPSTELLINGEN NAC BREDA - FC GRONINGEN
Grijpt NAC-trainer Robert Maaskant - die gewoon start met Jelle ten Rouwelaar - deze wedstrijd vast aan voor de nacompetitie tegen degradatie? Na het duel met Groningen wacht voor de club uit Breda een spannende periode.
NAC Breda: Ten Rouwelaar; De Roover, Drost, Marcellis, Amieux; De Kamps, Matic, De Zeeuw; Sarpong, Fernandez, Tighadouini.
FC Groningen: Van der Vlag, Hateboer, Botteghin, Lindgren, Kappelhof; Mahi, Tibbling, Kieftenbeld, Rusnak; Chery, De Leeuw.

13.43 uur: OPSTELLINGEN FC DORDRECHT - AJAX
Ook de 22 namens in Dordrecht zijn bekend. Hekkensluiter FC Dordrecht sluit het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Ajax, waar trainer Frank de Boer begint met Diederik Boer, Mike van der Hoorn en Lasse Schöne in de basis.
FC Dordrecht: Kurto; Gosens, Haddad, Troost-Ekong, Peersman; Fortes, Toure, Van Overeem; Van Haaren, Korte, Pisas.
Ajax: Boer; Tete, Van der Hoorn, Riedewald, Boilesen; Bazoer, Schöne, Sinkgraven; El Ghazi, Fischer, Kishna.

13.40 uur: ALEX ZORGT VOOR 2-2
Zes minuten na rust komt AC Milan op gelijke hoogte. Alex kopt, na een fout van doelman Andrea Consigli, binnen. Knappe comback tegen Sassuolo.

13.36 uur: OPSTELLING ADO DEN HAAG - PSV
Memphis Depay speelt vandaag zijn laatste wedstrijd namens PSV. Na de zomer verkast de aanvaller naar Manchester United.
ADO Den Haag: Hansen; Malone, Wormgoor, Zuiverloon, Ebuehi; Kristensen, Bakker, Alberg; Iakovenko, Kramer, Van Duinen.
PSV:
 Zoet; Isimat-Mirin, Rekik, Bruma, Willems; Guardado, Maher, Wijnaldum; Narsingh, De Jong, Depay.

13.31 uur: OPSTELLINGEN PEC ZWOLLE - FEYENOORD
Is Feyenoord bestand tegen de druk? De Rotterdammers moeten winnen om de derde plaats veilig te stellen. Achtervolger AZ heeft net als Feyenoord 59 punten, terwijl Vitesse volgt op twee punten. Hieronder de opstellingen voor het duel in Zwolle. Opvallend genoeg begint Feyenoord-coach Fred Rutten met Joris Mathijsen.
PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Sainsbury, Van der Werff, Van Hintum, Brama, Rienstra, Lukoki, Drost, Thomas, Nijland.
Feyenoord:
Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Mathijsen, Nelom; Clasie, Immers, Vilhena; Toornstra, Kazim-Richards en Boëtius.

13:25 uur: OPSTELLINGEN SC HEERENVEEN – FC TWENTE
De formaties van Heerenveen en Twente zijn bekend.
SC Heerenveen: Nordfeldt; Marzo, Otigba, St. Juste, Van Anholt; Thern, De Roon, Van den Berg; Slagveer, Veerman, Larsson.
FC Twente:
 Marsman; Ter Avest, Martina, Bjelland, Koppers; Ebecilio, Mokotjo, Eghan, Ziyech; Corona, Mokhtar.

13.17 uur: RUSTSTAND SASSUOLO - AC MILAN 2-1
AC Milan staat halverwege op achterstand door treffers van Domenico Berardi, al had hij zijn eerste treffer vooral te danken aan de enorme flater van doelman Diego López, die de bal knullig door zijn benen liet lopen. Namens Milan zorgde Giacomo Bonaventura de aansluitingstreffer.

12.30 uur: AFTRAP SASSUOLO - AC MILAN
Trainer Filippo Inzaghi houdt vast aan het middenveld met Marco van Ginkel en Nigel de Jong. Ook op bezoek bij Sassuolo mogen de Nederlanders starten.

De volledige opstelling van AC Milan: López; Abate, Alex, Paletta, Bonera; Poli, De Jong, Van Ginkel; Honda, Destro, Bonaventura.

12.30 uur: AFTRAP SPARTAK MOSKOU - CSKA MOSKOU
De derby van Moskou is begonnen. Aan de kant van Spartak begint Quincy Promes in de basis.

12:25 uur: SPEELRONDE 34
De laatste speelronde gaat om 14.30 uur van start. De strijd om plaats drie barst los! De huidige nummer drie Feyenoord gaat op bezoek bij PEC Zwolle, terwijl de achtervolgers AZ en Vitesse het opnemen tegen respectievelijk Excelsior en FC Utrecht. VI Live volgt alle wedstrijden zoals altijd op de voet.

Programma:

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.