Jeugdig Oranje wint ternauwernood openingsduel EK

Het Nederlands elftal voor spelers onder negentien jaar is het EK in Litouwen begonnen met een overwinning. In Kaunas kwam het gastland terug van een achterstand, maar bracht invaller Rai Vloet (PSV) in de slotminuut alsnog de zege: 3-2

Al binnen een half uur had Feyenoord-aanvaller Anass Achahbar (foto) twee keer gescoord. Bij de 1-0 was Bilal Basacikoglu (SC Heerenveen) de aangever, waarna de Feyenoord-spits in de 28ste minuut opnieuw doel trof.

Via Lukas Artimavicius maakte Litouwen nog voor rust de aansluitingstreffer. In de slotfase zorgde Gratas Sirgedas voor de gelijke stand. Dat leek de eindstand te worden, maar diep in blessuretijd kopte Vloet Nederland alsnog naar de overwinning.

Zodoende begint de ploeg van bondscoach Wim van Zwam goed aan het EK. Spanje en Portugal, die elkaar later vandaag treffen, zijn de andere landen tegen wie de Nederlandse ploeg nog moet spelen.