Jarige Alonso wil Seedorf evenaren: 'Een prachtig doel'

Reacties

Op zijn 33ste verjaardag neemt Xabi Alonso het met Bayern München op tegen Manchester City. Het moet voor de Spanjaard een volgende stap richting evenaring van Clarence Seedorf worden. Ook deelt hij een sneer uit richting de Engelsen.

Jarige Alonso wil Seedorf evenaren: 'Een prachtig doel'

Seedorf won in zijn loopbaan de Champions League met Ajax (1995), Real Madrid (1998) en AC Milan (2003 én 2007). Hij is daarmee de enige voetballer ooit die die prijs met drie verschillende clubs won. Xabi Alonso zit hem echter op de hielen. Hij won met Liverpool (2005) en Real Madrid (2014) en geldt met Bayern dit jaar als een van de topfavorieten.

Een evenaring van Seedorfs record lonkt. 'Dat is natuurlijk een prachtig doel', liet de Spanjaard op de persconferentie voorafgaand aan het duel bij Manchester City weten. En passant had de middenvelder ook maar even een waarschuwing voor The Citizens. Voor de miljoenenploeg dreigt een derde uitschakeling in vier seizoenen Champions League: Bayern is met twaalf punten niet meer te achterhalen, City (twee punten) moet het met AS Roma en CSKA Moskou (allebei vier punten) gaan uitvechten.

'Voetbal is geen wiskunde', sneerde Alonso richting de Engelsen. 'Er is geen vaststaande formule die ervoor zorgt dat degene met het meeste geld ook de meeste prijzen wint. Je kunt wel proberen om succes te kopen, maar in het voetbal zijn er altijd verrassingen. Dat was het ook toen wij met Liverpool wonnen, onze situatie van toen is totaal niet te vergelijken met wat er nu bij Manchester City gebeurt.'

Toch wil hij de opponent van dinsdag nog niet uitvlakken. 'Het is voor mij als buitenstaander lastig te verklaren waarom ze het in de Champions League zo moeilijk hebben. Je zou toch verwachten dat ze Europees gezien indruk zouden gaan maken, maar dat lukt ze niet. Maar ik weet ook zeker dat ze niet ver verwijderd zijn van de Europese top. Ze zijn daar bezig met een behoorlijk serieus project. Ze hebben het nu moeilijk, maar dat kan over negentig minuten voetballen weer heel anders zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.