Janssen: 'Wij zijn absoluut geen top, Vitesse is subtop'

Door een 3-2 nederlaag bij RKC Waalwijk kan Vitesse deelname aan de Champions League uit het hoofd zetten. Volgens middenvelder en routinier Theo Janssen is dat een logisch gevolg.

Janssen: 'Wij zijn absoluut geen top, Vitesse is subtop'

'Wij zijn absoluut geen top, Vitesse is subtop', zo luidt de harde conclusie van Janssen in het AD. 'Daarom staan we waar we staan, op de vierde plaats. Desondanks hadden we deze wedstrijd moeten winnen.'

'Was het gemakzucht?', vraagt de over het vervolg van zijn loopbaan twijfelende Janssen zich hardop af. 'Als team haalden we in elk geval niet ons niveau. Als je zo dramatisch aan een wedstrijd begint… Ik heb dat nog nooit gezien. Alle tegengoals gaven we zomaar weg.'

Ondanks de teleurstelling is Vitesse inmiddels wel zeker van plaatsing voor de voorronde van de Europa League. 'Natuurlijk is het seizoen geslaagd als je met Vitesse vierde wordt', vertelt Janssen.

'Alleen zit ik met de manier waarop. Tweede had er ook ingezeten, maar dat hebben we onszelf door de neus geboord', besluit Janssen over de felbegeerde plek die, als gevolg van de resultaten afgelopen weekend, alsnog in handen kwam van PSV.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen