Janssen weg bij NEC, ook rol Ophof uitgespeeld

Reacties

Het hoofdtrainerschap van Anton Janssen bij NEC heeft nog geen tien maanden geduurd. De clubman slaagde er afgelopen seizoen als opvolger van Alex Pastoor niet in verbetering aan te brengen in de prestaties van de Nijmegenaren, met degradatie via de play-offs tot gevolg.

Janssen weg bij NEC, ook rol Ophof uitgespeeld

Dinsdag bleek in gesprek met de clubleiding geen basis te bestaan voor verdere samenwerking. NEC heeft niet het vertrouwen dat Janssen de aangewezen man is om de hoofdmacht meteen weer terug naar de Eredivisie te leiden.

De voormalige middenvelder – als speler goed voor 333 wedstrijden in het shirt van NEC – wordt vooral afgerekend op zijn veelvuldige wisselingen van opstelling en tactiek. In de ogen van de clubleiding hebben die veranderingen een slechte invloed gehad op de prestaties. Volgens Janssen waren zijn keuzes vooral gevoed door een gebrek aan kwaliteit.

Twijfels
Intern bestond ook twijfel of hij de uitstraling heeft voor een baan als hoofdcoach. Dinsdag kreeg Janssen een aanbod om verder te gaan in een rol als assistent, maar dat legde hij resoluut naast zich neer. Hij wilde slechts aanblijven als hoofdtrainer.

Ook bij Janssen leefden grote twijfels over een langer verblijf bij NEC. Janssen zou grote moeite hebben met de organisatie en de manier van werken bij de club, specifiek de grote invloed van investeerders achter de schermen. Zijn contract bij NEC loopt nog een jaar door, over de afwikkeling is nog geen overeenstemming bereikt.

Anton Janssen en Edo Ophof tijdens de voorbereiding op het uiteindelijk zo rampzalig verlopen seizoen.
Anton Janssen en Edo Ophof tijdens de voorbereiding op het uiteindelijk zo rampzalig verlopen seizoen.

Edo Ophof lijkt de volgende naam te worden in de enorme exodus na de degradatie. De technisch directeur zit nog ziek thuis, maar geniet totaal geen vertrouwen meer in en om de club.

Het is veelzeggend dat NEC nu in zee wil met Futuralis Football Company, een adviesbureau dat wordt gerund door Johan Hansma, voormalig technisch directeur van SC Heerenveen, en Roderik van Kerkhof. De laatste is een goede bekende van NEC-directeur Bart van Ingen. Het commerciële bureau moet in overleg met hoofdscout Henk Grim de complete selectie gaan renoveren.

Schoon schip
De club wil schoon schip maken op sportief vlak en hoopt zo snel mogelijk een reeks spelers met doorlopende contracten te kunnen slijten. De Duitse aanvaller Christoph Hemlein is alvast op weg naar FSV Frankfurt uit de Tweede Bundesliga. Met die transfer is naar verluidt een bedrag van om en nabij de twee ton gemoeid.

Voor Michael Higdon is belangstelling uit de lagere Engelse competities, terwijl ook de Denen Søren Rieks en Kevin Conboy kunnen rekenen op buitenlandse interesse. De Iraanse vleugelaanvaller Alireza Jahanbakhsh wordt al langer gevolgd door verschillende clubs in binnen- en buitenland en kan zich tijdens het WK mogelijk nog meer in de kijker spelen.

Stel je vraag aan onze clubwatchers op VI Premium. Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.