Janssen: 'We moeten deze wedstrijd snel vergeten'

Reacties

Zoals verwacht plaatste AZ zich dinsdagavond voor de halve finale van het KNVB-bekertoernooi, maar clubtopscorer Vincent Janssen en trainer John van den Brom waren de eersten om toe te geven dat het niet best was wat de Alkmaarders lieten zien tegen HHC Hardenberg.

Janssen: 'We moeten deze wedstrijd snel vergeten'

AZ had de laatste weken overtuigend gewonnen van Feyenoord (4-2), SC Cambuur (3-1) en NEC (0-3), maar tegen de nummer drie van de Topklasse Zaterdag vond alleen Janssen het net, waardoor zijn teller in 2016 alweer op zeven treffers staat. 'Vandaag hadden het er nog wel twee meer moeten zijn. Maar de goals gaan er nu in, dat is fijn', reageerde de 21-jarige spits tegenover FOX Sports.

'Als je vroeg voorkomt tegen een amateurploeg, hoop je dat het een lekkere avond gaat worden. We wilden wel met meer dan 1-0 winnen, het goede gevoel vasthouden en het spelletje spelen dat we de afgelopen weken hebben gespeeld. Dat was heel goed, denk ik', vervolgde Janssen. 'Vandaag was het toch lastig tegen een stugge tegenstander, die op de eigen helft staat te verdedigen. Daar hadden we het best lastig mee, moet ik eerlijk toegeven.'

Na een fraaie solo in de tweede helft maakte Janssen - die erkende sterker te zijn geworden van zijn eerste half jaar bij AZ - nog bijna de 2-0, maar fraai was het niet. 'We moeten deze wedstrijd snel vergeten, we zijn door naar de volgende ronde. Het is wel duidelijk dat het vandaag niet goed was.' Daar sloot Van den Brom zich bij aan. 'Ik had veel meer verwacht van deze wedstrijd. Ik ging er na de eerste goal even goed voor zitten, maar het werkte juist verlammend. Dat is jammer.'

Levi Opdam toont zijn sprongkracht tegen HHC Hardenberg, volgens John van den Brom een van zijn belangrijkste kwaliteiten: 'Hij heeft een goede timing'.
Levi Opdam toont zijn sprongkracht tegen HHC Hardenberg, volgens John van den Brom een van zijn belangrijkste kwaliteiten: 'Hij heeft een goede timing'.

Met het uitstekende debuut van Levi Opdam was er toch nog een lichtpuntje. 'Hij heeft het hartstikke goed gegaan. Ik ben heel tevreden over hem', zei Van den Brom over de negentienjarige rechtsback. 'Het is een mooi ventje. Hij heeft ook een beetje de gunfactor. Alle complimenten voor hoe hij zich staande heeft gehouden. Verdedigend deed-ie bijna alles goed', aldus de coach van AZ, die liet weten dat het contract voor Opdam al klaar ligt.

Opdam mocht in de kwartfinale van het bekertoernooi opdraven, omdat Mattias Johansson de volgende AZ-speler was die door de griep is geveld. Hij hoorde daarom pas kort voor de aftrap dat hij mocht spelen. 'Voor het avondeten', zei Opdam na zijn eerste minuten in het shirt van AZ.  'Voor mij is dat wel beter. Dan ga ik niet te veel stressen. Nu is die eerste wedstrijd voorbij, dus dan is die stress waarschijnlijk ook weg, hoop ik.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.