Janssen vreest degradatie: 'Duel met Cambuur zó cruciaal'

Reacties

NEC-trainer Anton Janssen vreest degradatie. Met maar twee punten voorsprong op hekkensluiter Roda JC en een loodzwaar trio duels als competitieslot, zet hij vol in op drie punten tegen SC Cambuur. Die ploeg komt zaterdagavond naar Nijmegen.

Janssen vreest degradatie: 'Duel met Cambuur zó cruciaal'

Na de confrontatie met de Friezen neemt NEC het nog op tegen AZ (uit), FC Twente (thuis) en Ajax (uit). Janssen beseft het belang van de komende wedstrijd en ging daarom met zijn selectie op een kort trainingskamp in Hoenderloo.

'Zaterdag laat je alles nog even belopen, maar zondag hebben we al snel besloten om op trainingskamp te gaan', legt hij op de clubwebsite uit. 'De wedstrijd tegen Cambuur is zó cruciaal, we vonden dat we iets anders moesten doen. En in deze fase van de competitie spreek je dan niet over een teamuitje.'

Janssen erkent dat de druk hoog is. 'In de vorige wedstrijden kon je in de groep ook al merken dat er druk op lag. Dan sluipt er onzekerheid in, dat zie je terug in de wedstrijden. Morgen mag daar geen sprake van zijn. Die onzekerheid moet omgezet worden in strijdbaarheid, niet in angst. We moeten er vol overtuiging in, spelen met het hart en vol voor en met elkaar werken. Er zijn geen excuses meer, morgen moeten er drie punten gepakt worden. Dat heeft iedereen tijdens dit trainingskamp wel begrepen.'

'Natuurlijk denk je vaker na over degradatie dan over een kampioenschap, maar het is allemaal nog niet voorbij. We moeten morgen gewoon drie punten gaan halen. Iedereen moet ervoor willen vechten', zo besluit Janssen strijdvaardig.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.