De Jong ziet duel met NEC als 'kampioenswedstrijd'

Reacties

Bij SC Cambuur hopen ze een inktzwarte week positief af te sluiten. Na bedreigingen van supporters aan het adres van de inmiddels vertrokken oefenmeester Dwight Lodeweges en een nederlaag tegen FC Utrecht hoopt interim-trainer Henk de Jong dat zaterdag op bezoek bij NEC de eerste uitoverwinning van dit seizoen een feit wordt voor de Leeuwarders.

De Jong ziet duel met NEC als 'kampioenswedstrijd'

'De eerste uitoverwinning komt steeds dichterbij, en laat hem na deze hectische week morgen maar komen. Dat zou fantastisch zijn voor de club', aldus De Jong op de clubwebsite. De Friezen wisten dit seizoen liefst negen keer in eigen stadion te winnen, maar daarbuiten kwam het niet verder dan zes remises en negen verliespartijen.

NEC bezet de een na laatste plaats op de ranglijst en zal alles op alles zetten. 'Het wordt hoe dan ook geen gemakkelijke wedstrijd', weet De Jong. 'NEC heeft de punten ook hard nodig en ze zullen er vol voor gaan. Het voelt haast als een kampioenswedstrijd.'

Vrijdag stopten Ramon Leeuwin en Martijn van der Laan vroegtijdig met trainen. 'Ze waren wat stijf, maar verder niks spannends. We staan er over het algemeen goed op.' Marlon Pereira zal de geschorste Lucas Bijker vervangen op de linksbackpositie. 'Het is een groot compliment voor die jongen dat dit zo vanzelfsprekend is.'

Cambuur verloor in de laatste acht competitiewedstrijden maar één keer, afgelopen woensdag tegen FC Utrecht (1-0). NEC heeft daarentegen in de laatste zes wedstrijden maar drie punten behaald door drie keer gelijk te spelen. Om 19.45 uur wordt er zaterdag afgetrapt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.