Janssen niet te spreken over instelling van NEC

Anton Janssen is niet te spreken over de tweede helft tegen FC Twente. De trainer van NEC miste de strijd aan de kant van zijn ploeg, die thuis met 5-2 verloor en blijft vrezen voor degradatie.

'Er gebeurde van alles, nadat we uitstekend aan de wedstrijd begonnen met een 1-0 voorsprong', reageerde Janssen na de wedstrijd. 'Dat was heel snel, dus dat gaf de burger moed. Het was ook precies hoe we wilden beginnen, maar daarna werden we teruggedrongen. Daar hadden we ook wel rekening mee gehouden, maar we wilden het Twente veel moeilijker maken. Dat hebben we nagelaten.'

'Bij tijd en wijle, als Twente het tempo iets verhoogde, liepen ze er zo doorheen. De 1-1 kregen we heel ongelukkig tegen, daar gaat een grote fout aan vooraf. De eerste zes, zeven minuten na rust begonnen we goed. Toen kregen we die 1-2 tegen en wat er daarna gebeurde ben ik het meest teleurgesteld over.'

'Vier minuten later heb je nog twee doelpunten tegen gekregen', vervolgde Janssen. 'De rest van de wedstrijd zag ik geen strijdend NEC. Dat is het hele seizoen niet gebeurd. Je kan altijd een wedstrijd verliezen, dat is nooit leuk. Maar de manier waarop is ook erg belangrijk.'

Met nog één wedstrijd voor de boeg blijft de voorsprong op hekkensluiter Roda JC Kerkrade drie punten. Een gelijkspel volgende week bij kampioen Ajax is voldoende om directe degradatie te ontlopen. Als er wordt verloren in De Arena, mogen de Limburgers niet winnen bij Go Ahead Eagles.