Janssen en Wijnaldum afgelopen seizoen het productiefst

Reacties

Vincent Janssen en Georginio Wijnaldum waren in het voorbije interlandseizoen de meest trefzekere spelers van het Nederlands elftal. De spits van AZ en de middenvelder van Newcastle United lieten beiden drie treffers aantekenen.

Janssen en Wijnaldum afgelopen seizoen het productiefst

Janssen, die eind maart zijn debuut vierde tegen Engeland (2-1 winst), had slechts vijf wedstrijden nodig voor zijn productie, terwijl Wijnaldum in alle tien duels van het afgelopen seizoen in actie kwam. Zaterdagavond trof zowel Janssen als Wijnaldum doel in de door het Nederlands elftal met 2-0 gewonnen vriendschappelijke interland tegen EK-ganger Oostenrijk.

Op de lijst van meest trefzekere Oranje-spelers in het seizoen 2015/16 delen Luuk de Jong en Arjen Robben de derde plaats met ieder twee goals. Wesley Sneijder, Klaas-Jan Huntelaar, Robin van Persie, Bas Dost, Ibrahim Afellay en Luciano Narsingh lieten zich eenmaal fêteren als doelpuntenmaker.

De equipe van bondscoach Danny Blind won in het voorbije interlandseizoen vijf keer, speelde eenmaal gelijk en ging vier keer onderuit. De zestien behaalde punten (voor een groot deel 'officieuze punten' omdat in oefenduels uiteraard geen punten kunnen worden verdiend) komen neer op een moyenne van 1,6 punt per interland. In het seizoen 2014/15 noteerde Oranje een gemiddelde van 1,3 punt, hetgeen de slechtste score sinds de eeuwwisseling was.

Nederland speelt zijn volgende interland op 1 september, een oefenduel met Griekenland in Eindhoven in aanloop naar de eerste WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Zweden op 6 september.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.