Strootman: 'Er is duidelijk sprake van een stijgende lijn'

Reacties

De overtuigende 0-2 overwinning die het Nederlands elftal zaterdag boekte op Oostenrijk deed Kevin Strootman goed. De aanvoerder van Oranje merkt dat er sprake is van progressie.

Strootman: 'Er is duidelijk sprake van een stijgende lijn'

Oranje kan na het gelijkspel tegen Ierland (1-1), de zege op Polen (1-2) en de overwinning op Oostenrijk met een goed gevoel terugkijken op de afgelopen twee weken. 'We hadden ook goed willen beginnen tegen Ierland. Misschien hadden we wat tijd nodig. We hebben niet veel gespeeld in deze samenstelling. We hebben goed getraind. Het waren echt twee goede weken', concludeerde Strootman tegenover SBS6.

'Het is lekker dat we deze wedstrijd hebben gewonnen', vervolgde de controlerende middenvelder. 'Er is duidelijk een stijgende lijn zichtbaar. Vertrouwen is het toverwoord. Misschien ging Oostenrijk niet honderd procent, maar dat maakt ons niet uit. Wij wilden winnen en dat is gelukt. Wij willen weer een goede sfeer rond het Nederlands elftal. Door de fans, maar ook door de spelers.

Toch komt de goede vorm te laat, erkent Strootman. 'Tijdens het EK zal de teleurstelling extra groot zijn, maar het is onze eigen schuld dat we er niet bij zijn in Frankrijk. Tijdens de volksliederen baalde ik wel even toen al die Oostenrijkers meezongen en zwaaiden met vlaggetjes. Normaal worden wij op die manier uitgezwaaid in De Arena. Nu gaan we met een goed gevoel op vakantie om straks de WK-kwalificatie te starten.'

Op de vraag of dit Oranje thuishoort op het EK, antwoordde Strootman duidelijk: 'Dat vind ik opportunistisch. Na Ierland konden we er helemaal niks van en hoorden we niet thuis in Oranje en nu kunnen we een rol spelen op het EK. We zijn tevreden over deze wedstrijd en meer niet.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.