Jansen wil Vitesse 'niet laten voetballen' tegen Twente

FC Twente wil de goede start van het seizoen voortzetten met een zege bij Vitesse. Twente-trainer Michel Jansen verwacht een mooie wedstrijd.

Jansen wil Vitesse 'niet laten voetballen' tegen Twente

De oefenmeester spreekt vol lof over Vitesse. 'De ploeg heeft in de eerste wedstrijden laten zien te willen voetballen en graag vooruit te spelen. Ook spelen ze verzorgd voetbal. Ze hebben Theo Janssen met zijn crosspass, snelheid voorin en voetballers die goed in de bal kunnen spelen', aldus Jansen in de aanloop naar de competitiewedstrijd van zondag.

FC Twente is dit seizoen uit de startblokken geschoten met twee overwinningen en een gelijkspel. Jansen waarschuwt zijn ploeg echter voor de tegenstander van dit weekend. 'Het is een heel creatief team. Als je Vitesse laat voetballen kan het een heel moeilijke middag worden.'

Wout Brama en Sonny Stevens moeten beiden wegens blessureleed nog toekijken, terwijl Robbert Schilder niet wedstrijdfit wordt geacht. De verdediger annex middenvelder trainde vrijdag voor het eerst weer met de groep, maar moet nog van ver komen. Nieuwkomer Luka Djordjevic behoort wel tot de selectie.

Waar er vorig seizoen veel kritiek was op het saaie en futloze spel van Twente, heeft de ploeg nu een nieuwe weg ingezet. Jansen: 'We hebben in de voorbereiding nadrukkelijk aangegeven dat we attractief voetbal wilden spelen, voetbal dat past bij het publiek, met in het achterhoofd dat je ook een keer onderuit kunt gaan. Eigenlijk is het nog te vroeg om daar iets na drie wedstrijden over te zeggen, maar ik denk dat we daar tot nu toe redelijk in zijn geslaagd.'

Bekijk hier al onze video's