Jans ziet af van functie bij de KNVB

Reacties

Ron Jans ziet af van een functie bij de KNVB. Dat bevestigt de voetbalbond dinsdagavond op de officiële website.

Jans ziet af van functie bij de KNVB

Jans zou na afloop van het huidige voetbalseizoen bij de KNVB aan de slag gaan als leercoach bij de vernieuwde opleiding Coach Betaald Voetbal. De 58-jarige Jans zou dat samen gaan doen met Leon Vlemmings. Vlemmings werd gisteren echter gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer van Go Ahead Eagles.

Het vertrek van Vlemmings is voor Jans reden om zich ook terug te trekken. 'Ik heb met Leon Vlemmings ideeën uitgewisseld voor de opleiding en gesprekken met cursisten gedaan. We vormden echt een blok. Ik kies er bewust voor een jaar lang niet als trainer aan de slag te gaan en wilde veel leren van Leon. Toen hij aankondigde in te gaan op de aanbieding van Go Ahead Eagles, verdween voor mij de voedingsbodem om te blijven', licht Jans zijn besluit toe op de KNVB-site.

'Dit staat overigens los van de overige ontwikkelingen bij de KNVB', benadrukt Jans. 'Ik besef dat dit voor de voetbalbond ongelukkig uitkomt. Zij doen echt hun best het voetbal vooruit te brengen. Dat zie je vandaag al op zo'n voetbalcongres. Ik hoop dat ze snel goede opvolgers vinden en ik ben ervan overtuigd dat het een goede cursus wordt.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.