Jans nog niet in paniek: 'Maar zorgwekkend is het wel'

PEC Zwolle is nog niet in paniek. Tijdens de nederlaag tegen AZ (0-2) zag Ron Jans na rust een ploeg waar hij 'mee kan leven'.

In zes wedstrijden behaalde PEC Zwolle slechts twee punten. Tegen AZ (0-2) zag Jans al snel aankomen dat het wederom fout zou gaan. 'Ik baal van de eerste helft. De eerste tien minuten viel het nog wel mee, maar daarna was het bijna overleven. We hadden veel moeite met hun tempo en positiewisselingen', zei hij bij FOX Sports.

Net als Jans zag aanvoerder Bram van Polen de bui voor rust al hangen. 'De eerste helft hebben we een periode alleen maar tegengehouden. Het was wachten op dat doelpunt. Na die 0-2 was het gebeurd, toen zag je die koppies ook gaan hangen. Dat is tekenend voor de periode waarin we nu zitten. Voorin creëren we te weinig. Alles gaat op goed geluk. Af en toe komt er een voorzetje vanaf de zijkant, maar meer niet. We hebben de scherpte voor de goal niet. Daar missen we nu de kwaliteit nog voor.'

Jans was wel tevreden over het spel van zijn ploeg na rust. 'In de tweede helft kwamen we goed terug en waren wij op een bepaald moment de betere ploeg. Toen zag ik een ploeg waar ik echt wel mee kan leven. Paniek is er niet, maar zorgwekkend is het natuurlijk wel.'