Jans kraakt rendement PEC in Kerkrade: 'Ben verbijsterd'

Ron Jans had donderdagavond geen goed woord over voor PEC Zwolle na de 2-1 nederlaag tegen Roda JC Kerkrade. De coach hekelde vooral het aantal gemiste kansen van zijn ploeg in het Parkstad Limburg Stadion.

'Het creëren van kansen ging prima, maar de effectiviteit was echt belabberd. We hebben zó veel mogelijkheden gehad, dat heb ik niet zo vaak meegemaakt. Ik ben echt verbijsterd', aldus Jans na afloop in Kerkrade tegen FOX Sports.

De grootste mogelijkheid was na 34 minuten voor Queensy Menig, die miste voor open doel. Ook in de tweede helft kregen de bezoekers dotten van kansen, maar het vizier van onder anderen Nicolai Brock-Madsen en Kingsley Ehizibue stond niet op scherp. In de 89ste minuut besliste Roda de wedstrijd via Mikhail Rosheuvel, die een rebound binnenwerkte.

'Het verschil tussen beide ploegen was in alles zo groot. Roda leek op een gegeven moment nergens meer op', constateerde Jans. 'De uitslag klopt gewoon niet bij de wedstrijd en dat kunnen wij onszelf aantrekken. We waren beter tot veel beter. Ons seizoen is na vandaag over. We gaan niet degraderen, maar we hoeven ook niet meer naar boven te kijken.'