Jans geniet van teamgeest en enthousiasme PEC

PEC Zwolle bond in de vijfde speelronde van de Eredivisie ook kampioenskandidaat PSV aan de zegekar en daar was trainer Ron Jans maar wat gelukkig mee. 'Ik heb echt genoten van het spel van deze ploeg.'

'Als trainer mag je na afloop wat zeggen en ik heb gezegd: "Jongens, ik vond jullie geweldig". Ik heb echt genoten van het spel, maar ook met name van de teamgeest en het enthousiasme dat de ploeg uitstraalt', zei een intens gelukkige Ron Jans na afloop van het met 3-1 gewonnen duel met PSV in gesprek met FOX Sports. De succestrainer van de Zwollenaren zag echter ook dat zijn ploeg zichzelf niet beloonde voor dat enthousiasme.

'Dat is zo jammer. In de eerdere wedstrijden tegen FC Utrecht en Sparta Praag spelen we het eerste half uur erg goed, maar dan nemen we geen afstand. Het bleef die keren 0-0, nu kwamen we na een half uur spelen zelfs op achterstand.'

Dom
Joost Broerse was met een handsbal verantwoordelijk voor een strafschop, waaruit Luuk de Jong PSV op een 0-1 voorsprong zette. Toch recupereerden de Zwollenaren al vrij snel in de tweede helft van deze tegenslag via een doelpunt van Jesper Drost. Niet veel later zette Broerse zijn eigen fout nog recht met een schitterende vrije trap, waarmee hij zijn ploeg op voorsprong schoot.

'Ik moest mijn fout gewoon goed maken', kon de geroutineerde verdediger na afloop wel lachen om het voorval. 'Het was dom en het mag niemand gebeuren, mij zeker niet, maar het ging in een reflex. Na rust zijn we als ploeg gewoon weer verder gegaan, hebben we PSV iets meer de ruimte gegeven, en kwam alles uiteindelijk nog goed.'