Jans: 'Van een aantal aspecten PSV niet onder de indruk'

Reacties

Ron Jans en Bram van Polen hebben alle vertrouwen in de topper die PEC Zwolle zaterdagavond in eigen huis afwerkt tegen PSV. Zowel de trainer als de aanvoerder waakt desondanks voor de counter van de Eindhovense koploper.

Jans: 'Van een aantal aspecten PSV niet onder de indruk'

Het duel in Zwolle (aftrap 20.45 uur) is er eentje tussen de koploper die al zijn wedstrijden nog won en het verrassende PEC, dat negen punten uit vier duels heeft. 'Qua ranglijst is het echt een topper', weet Jans. Door de goede prestaties van zijn eigen team, blikt hij met een uitstekend gevoel vooruit op het bezoek van de ploeg van Phillip Cocu.

'Ik las ergens dat ik niet onder de indruk zou zijn van PSV, maar dat geldt alleen maar voor een aantal aspecten', is Jans op de clubwebsite van PEC eerlijk. 'Het is geen ploeg die de tegenstander de wil helemaal oplegt en superieur is. Zij zijn echt heel goed in het slim spelen: compact verdedigen en er dan heel snel uit komen. Daarnaast hebben ze aantal spelers die voor de Nederlandse competitie top zijn: Memphis voorop.'

Hij doelt daarmee op Memphis Depay, hoogstwaarschijnlijk de directe tegenstander van aanvoerder Van Polen. Ook hij is op zijn hoede voor de Eindhovense tegenaanval. 'Ik denk dat wij in het begin het spel moeten maken, omdat zij vooral heel sterk zijn in de omschakeling. Daar liggen ook ónze kwaliteiten, maar wij zullen wat meer druk naar voren gaan zetten. Ik hoop op een open wedstrijd.'

PEC Zwolle begint aan die wedstrijd in ieder geval zonder Mustafa Saymak en Maikel van der Werff. Zij beginnen op de bank en worden vervangen door Thomas Lam en Trent Sainsbury. Ook doelman Warner Hahn, onlangs gehuurd van Feyenoord, gaat spelen. 'Hij heeft maar twee trainingen meegedaan, maar hij gaat gewoon het diepe in. Geen enkel probleem', sprak Jans zijn vertrouwen in de Jong Oranje-doelman uit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.