PEC Zwolle geeft angstig PSV stof tot nadenken

Reacties

PSV heeft in Zwolle de eerste schade opgelopen in de Eredivisie. De Eindhovenaren verloren niet alleen de punten bij PEC, nu de medekoploper.

PEC Zwolle geeft angstig PSV stof tot nadenken

Met het Europa League-duel met Estoril – donderdag te gast in Eindhoven - voor de boeg zal PSV-trainer Phillip Cocu kopzorgen hebben overgehouden aan het bezoek aan Zwolle. Niet alleen het resultaat – 3-1 nederlaag - was een bittere pil, maar ook de onzekerheid over de uitgevallen Memphis Depay levert hoofdbrekens op.

De Oranje-international verdween al na een kwartier naar de kleedkamer met ogenschijnlijk een liesblessure. Voor PSV was dat een aderlating, getuige het teleurstellende optreden in Zwolle. Zonder de impulsen van Depay is de Eindhovense formatie in aanvallend opzicht te voorspelbaar.

Na een half uur kreeg PSV nog wel een steun in de rug. Joost Broerse maakte op onverklaarbare wijze hands, waarna Luuk de Jong vanuit de strafschop de score opende namens de gasten.

Maar PEC Zwolle, dat het duel was begonnen met drie punten achterstand op PSV, kreeg op zijn beurt ook de helpende hand geboden. Keeper Jeroen Zoet blunderde bij een schot van Jesper Drost; 1-1.

Kracht

Op basis van het vertoonde spel was de gelijkmaker zonder twijfel verdiend. De wissel in de rust van Cocu – de meer verdedigend ingestelde middenvelder Oscar Hiljemark voor Adam Maher – liet zien dat PSV bevreesd was voor de kracht van PEC Zwolle.

De ploeg van Ron Jans kreeg ook de beloning voor de jacht op de overwinning. Dat was mede te danken aan Broerse. Juist deze routinier nam na ruim een uur met een fraaie vrije trap revanche voor zijn ongelukkige moment voor rust. In de slotfase maakte uitblinker Ben Rienstra het karwei af met een prachtige stift.

Door de overwinning achterhaalde PEC Zwolle PSV als koploper. Maar voor de Eindhovense formatie zijn er meer zorgen. Naast de onzekerheid over Depay moet het gebrek aan creativiteit hoofdbrekens opleveren. Want ondanks een achterstand was PSV nauwelijks tot een offensief in staat. En dat was zowel een pijnlijke constatering voor de Brabanders als een compliment voor PEC Zwolle, dat beloond werd voor de durf.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.