Jans en Brama balen van eerste helft PEC: 'Zijn overklast'

De afgelopen seizoenen stortte PEC Zwolle met een reeks zeges in augustus telkens het fundament voor een zorgeloos seizoen. Deze jaargang is alles anders voor de formatie van Ron Jans. Uit de eerste drie duels peurde de bekerwinnaar van 2014 slechts één punt.

'Het is niet zo dat we nu zeggen dat we moeten strijden tegen degradatie. De uitdaging is om het om te buigen', vertelde PEC Zwolle-trainer Ron Jans aan de NOS na de 0-4 nederlaag tegen de landskampioen. 'Of ik me zorgen maak? We moeten gewoon zorgen dat we 45 punten halen in de resterende 31 wedstrijden.'

Jans was totaal niet te spreken over de instelling van zijn spelers in de eerste helft. 'Het is zo jammer dat we pas na rust wel de benodigde agressie konden brengen. Toen kon je zien dat je het PSV ook lastig kunt maken als je de strijd aangaat. De tweede helft zie ik als houvast, maar op basis van de eerste 45 minuten heeft PSV verdiend gewonnen.'

Wout Brama oordeelde tegen de NOS dat het simpelweg niet genoeg was wat zijn ploeg bracht. 'Vooral in de eerste helft. We werden op alle fronten overklast. Het lukte ons niet eens in de duels te komen, dan kun je die dus ook niet winnen. Na rust kregen we omdat we iets opportunistischer speelden meer mogelijkheden.'

Brama vindt niet dat er te snel conclusies moeten worden getrokken over de 'staat van PEC Zwolle'. 'We moeten elke wedstrijd op zich bekijken. Tegen NEC hadden we meer verdiend dan een 1-1 gelijkspel. Vorige week was het tegen Sparta duidelijk niet goed genoeg, dat is allemaal uitgesproken. En vandaag was het weer een ander duel.'