Jans: 'Alles wat Milik momenteel aanraakt, verandert in goud'

Bij Ron Jans overheerste een gevoel van berusting na de 3-0 nederlaag van PEC Zwolle op bezoek bij Ajax. De coach zag het in de eerste helft al misgaan voor zijn ploeg.

Alle doelpunten van Ajax werden immers gemaakt in de eerste helft. 'De wedstrijd heeft maar één helft geduurd', aldus Jans tegenover FOX Sports. 'De jongens hebben keihard gewerkt. We wilden meteen druk zetten maar na één minuut lag hij er al in. Ook het tweede schot van Ajax vloog er meteen in. Vervolgens leverde Dirk Marcellis de bal in en viel de derde.'

Arek Milik was met twee doelpunten de grote man aan Ajax-zijde. Jans: 'Alles wat Milik momenteel aanraakt verandert in goud. We hebben heel positief proberen te voetballen, maar we leverden de ballen ook steeds weer in. Daardoor kon Ajax uit de counter heel makkelijk uitlopen naar 3-0. Het oogde allemaal een beetje krachteloos.'

Na rust viel er weinig meer te genieten in De Arena. Ajax geloofde het wel na de drie goals in de eerste helft, terwijl PEC zich beperkte tot verdedigen. 'In de tweede helft kozen we met Rick Dekker als invaller voor wat meer controle, want we wilden niet met een monsterscore verliezen', legde Jans zijn keuzes uit. 'Dan heb je zelf een goal nodig om nog iets teweeg te kunnen brengen, maar dat zat er niet in vandaag.'