Janmaat en Lens tijdig hersteld voor basisplek in China

Bondscoach Louis van Gaal kan dinsdag in de oefeninterland tegen China naar verwachting over alle meegereisde spelers beschikken. Van Gaal kondigde aan in Peking met zijn sterkst mogelijke opstelling te spelen.

Janmaat en Lens tijdig hersteld voor basisplek in China

Dat betekent waarschijnlijk dat Daryl Janmaat en Jeremain Lens dinsdagmiddag om 14.00 uur Nederlandse tijd aan de aftrap zullen staan. Het duo viel vrijdag tegen Indonesië nog geblesseerd uit en trainde zondag apart van de groep.

Maandag konden Janmaat en Lens zonder problemen volledig meedoen met de groep tijdens de laatste oefensessie in aanloop naar het duel met China. Als blijkt dat beide internationals die test zonder kleerscheuren hebben doorstaan, ligt een basisplaats in het verschiet.

Hoe de woorden van Van Gaal precies moeten worden geïnterpreteerd in het specifieke geval van Wesley Sneijder is niet helemaal duidelijk. Vrijdag liet de 61-jarige bondscoach weten niet tevreden te zijn over Sneijder, omdat duidelijk te zien was dat hij niet topfit is.

Om die reden had Van Gaal de spelmaker van Galatasary, die zondag in China zijn 29ste verjaardag vierde, ook al van zijn aanvoerdersband beroofd en Robin van Persie als zijn opvolger benoemd. De eveneens 29-jarige spits van Manchester United zal ook tegen China weer captain zjin. Ook lijkt Arjen Robben, vrijdag nog ingevallen voor Lens, zeker van een basisplaats.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen