Jamaica en Mexico scharen zich bij laatste vier in Gold Cup

In navolging van Costa Rica en de Verenigde Staten hebben ook Jamaica en Mexico zich geplaatst voor de halve finale van de strijd om de Gold Cup.

Jamaica - Canada 2-1
Als nummer twee van Groep C plaatste Jamaica zich voor de kwartfinale, waarin de runner-up van Groep A de tegenstander was. Al na zes minuten kwamen de Reggae Boyz op voorsprong via Shaun Francis, die fraai raakschoot nadat Darren Mattocks het overzicht had behouden. Vijf minuten na rust verdubbelde Romario Williams de voorsprong met een schitterend schot van buiten het strafschopgebied. Junior Hoilett bracht in de 61ste minuut de spanning nog wel terug, maar dichter bij 2-1 kwam Canada niet.

Mexico - Honduras 1-0
Mexico eindigde zelf op de eerste plaats in Groep C, waar Curaçao als laatste eindigde, en trof in de kwartfinale Honduras, de nummer drie van Groep A. Maar eenvoudig had de titelverdediger het niet. Rodolfo Pizarro zorgde wel voor een bliksemstart met zijn doelpunt in de vierde minuut, maar daar bleef het bij in Glendale. In de extra speeltijd had Alfredo Mejía een enorme kans op de gelijkmaker, maar de middenvelder schoot een afvallende bal net naast het doel van Mexico.

In de nacht van zaterdag op zondag staan Costa Rica en de Verenigde Staten tegenover elkaar in de halve finale. Een dag later proberen Jamaica en Mexico zich te plaatsen voor de eindstrijd.