Jackson Martínez: 'Vertrek bij Atlético beste voor iedereen'

Reacties

Jackson Martínez maakte in de zomer voor veel geld de overstap van FC Porto naar Atlético Madrid, maar tekende woensdag alweer een contract bij het Chinese Guangzhou Evergrande FC. 'Dit is het beste voor iedereen', verklaart de Colombiaan.

Jackson Martínez: 'Vertrek bij Atlético beste voor iedereen'

35 miljoen euro betaalde Atlético voor de spits die bij FC Porto 92 doelpunten maakte in 133 officiële duels. Het huwelijk tussen Martínez en de club uit Madrid bleek echter geen succes: hij kwam tot slechts drie doelpunten in 22 duels. De 29-jarige aanvaller had last van een aantal blessures, maar ook toen hij fit was stond hij niet altijd in het basiselftal van trainer Diego Simeone.

Waar Martínez in zijn tijd bij Porto nog in de belangstelling stond van vele Europese topclubs, laat hij het continent nu achter zich. Hij kiest voor een lucratief contract bij Guangzhou, waar hij naar verluidt 12,5 miljoen per jaar gaat opstrijken. 'Het was een eer om voor Atlético te spelen, maar het is tijd voor een nieuw hoofdstuk in mijn carrière', aldus de spits op de clubsite. 'We hebben veel gesproken de laatste dagen en we hebben besloten dat dit het beste is voor iedereen', doelt hij op zijn vertrek naar China. Guangzhou betaalt 42 miljoen voor de spits, die daarmee de duurste speler ooit is in de Chinese competitie.

Martínez is één van de vele voetballers die de afgelopen transferperiode de Chinese competitie vertrokken. Onder anderen Ramires, Gervinho en Fredy Guarín gingen de Colombiaan voor. Nu worden ook Radamel Falcao, Lukas Podolski en Yaya Touré in verband gebracht met clubs uit het Aziatische land. Laatstgenoemde zou in de zomer weg willen bij Manchester City, omdat Pep Guardiola daar de nieuwe trainer wordt. (Lentin Goodijk)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.