Jacco leidt De Graafschap, Willem II strooit zout in Bredase wonden

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Jacco leidt De Graafschap, Willem II strooit zout in Bredase wonden

• Groot nieuws van De Graafschap. De Superboeren hebben een nieuwe hoofdtrainer, genaamd Jacco. De nieuweling wordt ingewerkt door zijn voorganger Henk de Jong. Zelfs De Jong kan niet tippen aan de passie en het enthousiasme van Jacco.

• Het is ongelooflijk, maar Manchester United-aanvaller Marcus Rashford was vroeger idolaat van... Tim Howard, de Amerikaanse doelman die in de Premier League voor Everton en United speelde. 'Ik had een shirt van Tim Howard. Let maar op, er zal een wedstrijd komen. Ik zal op een dag zijn handschoenen krijgen!' (The Sunday Times)

• Dat mag gerust een steek onder water genoemd worden: Willem II verwijst in een tweetje heel subtiel naar de uitslag van rivaal NAC Breda tegen Ajax van zaterdag. 

• Geen enkel spitsenduo uit de topvijf competities van Europa doet het slechter dan Cristiano Ronaldo en Karim Benzema... Vooruit dan: alleen het aanvalsduo van het lachertje van het continent, de Serie A-hekkensluiter Benevento, bestaande uit Pietro Iemmello en Massimo Coda doet het met één doelpunt slechter, zo zocht MARCA uit. Ronaldo en Benzema staan immers na twaalf competitieduels op het schrikbarende gezamenlijke aantal van twee treffers.

• De UEFA heeft een elftal samengesteld met de beste Champions League-spelers van deze eeuw. De onderstaande elf spelers werden het vaakst uitverkozen in het Elftal van het Seizoen en verdienen daardoor een plekje in dit fenomenale team. Dat is ook de reden dat spelers als Kaká, Ronaldinho en Zinedine Zindane net buiten de boot vallen. Wie missen jullie?

🙌🙌🙌 De UEFA heeft een elftal samengesteld met de beste Champions League-spelers van deze eeuw. Wie missen jullie?

Een bericht gedeeld door Voetbal International (@voetbalinternational.nl) op

'Ik weet niet waar het lichaam van Radja Nainggolan van gemaakt is. Elke keer als hij geblesseerd raakt, herstelt hij verbazingwekkend snel. Ik denk dat we wetenschappelijke testen moeten uitvoeren op Nainggolan. Volgens mij kan hij geen mens zijn.' (Sky Sports Italia)
Diego Perotti kan zijn ogen niet geloven. AS Roma-ploeggenoot Nainggolan, nog niet volledig hersteld van liesklachten, speelde zaterdag met pijnstillers in de Romeinse derby. Daarin droeg de Belg met een treffer bij aan de 2-1 zege. Zelf blijft Nainggolan, door zijn trainer Eusebio Di Francesco een superheld genoemd, nuchter tegenover Sporza: 'Ik heb ook gelezen wat hij (Perotti, red.) gezegd heeft, maar toch ben ik ook maar een normaal mens.'

• Patrice Evra is voor zeven maanden verbannen uit het voetbal, maar heeft zijn passie nog niet verloren. In zijn wekelijkse maandag-motivatievideo passeren zijn stokpaardje 'I LOVE THIS GAME' en een liefdesverklaring aan het adres van Paul Pogba.

• Als kersvers sportief directeur van AS Roma kreeg Monchi de zware taak om clubicoon Francesco Totti, tegenwoordig directeur van de Romeinen, mee te delen dat zijn tijd als speler bij de club er na vijfentwintig jaar op zat. 'Ik kan me voorstellen dat het niet het beste nieuws uit zijn leven was, maar ik denk dat hij het waardeerde dat ik hem in zijn ogen aankeek toen ik het vertelde. (...) Toen ik het vertelde, beefden mijn benen, want ik zei het niet tegen zomaar een speler, maar tegen Francesco Totti', aldus de Spanjaard op de clubsite.

• Nacho Monreal bombardeert zich tot pannakoning door land- en ploeggenoot Héctor Bellerín voor schut te zetten...

• Rani Khedira, de broer van Sami, heeft nog niet besloten of hij de uitnodiging voor het Tunesische elftal accepteert. En dat is niet zo gek. 'Het is een feit dat ik geen Arabisch spreek, geen Frans spreek en nauwelijks een speler uit een land ken', aldus de verdedigende middenvelder van FC Augsburg. (Kicker)

• Mocht er nog enige onduidelijkheid over bestaan: het alarmnummer bellen omdat 'West Ham United opnieuw heeft verloren en je niet weet wat je moet doen', is niet toegestaan. De Engelse alarmcentrale is helemaal klaar met de ludiek bedoelde telefoontjes van supporters van de in zwaar weer verkerende club.

• De beloofde bloemen zijn aangekomen bij Gustavo Hamer. De aanvaller van FC Dordrecht maakte afgelopen vrijdag de 0-3 op bezoek bij Go Ahead Eagles en wilde dat vieren door zijn vriendin een kus te geven. De steward was hier echter niet van gediend en haalde de twee geliefden uit elkaar. Dit had niet mogen gebeuren volgens de gastheer en dus heeft Hamer een bos bloemen én een romantische overnachting cadeau gekregen.

• Bekijk hier nog eens het opvallende incident met Hamer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Als ik niet meer zou geloven in de titel, dan kan ik beter stoppen met voetbal.'
• Was getekend Paul Pogba. De voormalig duurste voetballer van de wereld beleefde afgelopen weekend zijn rentree bij Manchester United na twee maanden blessureleed en was tegen Newcastle United met een goal en een assist gelijk de grote man. De 24-jarige Fransman ziet nog genoeg kansen voor zijn ploeg om de titel binnen te slepen ondanks de acht punten achterstand op rivaal en koploper Manchester City.

'Ik ben helemaal niet bezig met de Gouden Schoen'
• Afgelopen zondag scoorde Ruud Vormer weer eens voor Club Brugge in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Waasland Beveren. De Nederlander verkeert al het gehele seizoen in een blakende vorm in België en valt met name op door zijn vele assists dit seizoen. In vijftien competitiewedstrijden gaf hij al elf keer een beslissende eindpass. De aanvoerder van Blauw-Zwart blijft op de clubsite echter bescheiden en richt zich alweer op volgende week, wanneer de voorsprong van zes punten op de nummer twee van de competitie, RSC Charleroi, verdedigd moet worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.