Italië zonder aanvalsleider Balotelli tegen favoriet Spanje

Italië moet het in de halve finale van het toernooi om de Confederations Cup stellen zonder aanvalsleider Mario Balotelli. De spits van AC Milan kampt met een spierblessure, die hij opliep in het laatste groepsduel met Brazilië (4-2 nederlaag).

Italië zonder aanvalsleider Balotelli tegen favoriet Spanje

Dat bevestigde bondsarts Enrico Castellaci tegenover de aanwezige pers. Het ontbreken van Balotelli is een bittere pil voor bondscoach Cesare Prandelli, die behalve Balotelli diens clubgenoot bij AC Milan, verdediger Ignazio Abate, zag afvallen met een schouderblessure.

Het zal voor de keuzeheer van Italië een flinke puzzel worden. Andrea Pirlo en Riccardo Montolivo zijn twijfelgevallen voor de confrontatie met de regerend Europees- en wereldkampioen. De middenvelders van respectievelijk Juventus en AC Milan kampen met een kuitkwetsuur.

Spanje en Italië, de finalisten van het EK van 2012 in Polen en Oekraïne (4-0 winst Spanje), treffen elkaar donderdag 27 juni in het Estadio Castelao in Fortaleza. De aftrap van dat duel heeft plaats om 16:00 lokale tijd (21:00 Nederlandse tijd).

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen