Italië verder zonder Abate na onbesuisde actie Neymar

Ignazio Abate kan een streep zetten door het restant van de Confederations Cup. De rechtsback van het Italiaanse elftal heeft aan het duel met Brazilië een schouderblessure overgehouden.

Italië verder zonder Abate na onbesuisde actie Neymar

Bij het met 2-4 verloren duel van het gastland moest Abate zich na een half uur laten vervangen nadat hij in aanraking was gekomen met Neymar. De Braziliaanse vedette kwam onbesuisd in op de rechtsback van AC Milan, die vervolgens bij zijn val verkeerd op zijn arm terecht kwam.

Onderzoek wees uit dat de schouder van Abate uit de kom lag. De medische staf heeft de schouder weer op zijn plaats gezet. 'Hij voelt zich beter, maar hij kan dit toernooi absoluut niet meer in actie komen', lieten de medici van het Italiaanse elftal na afloop van de wedstrijd weten.

Bondscoach Cesare Prandelli kent de nodige personele problemen. Naast Abate moest ook Riccardo Montolivo zich vervangen nadat hij een hoofdblessure opliep. Of dat gevolgen heeft voor de rest van het toernooi is nog niet bekend. Andrea Pirlo kampt al enkele dagen met kuitproblemen; het is nog onzeker of hij dinsdag in de halve finale tegen Spanje in actie kan komen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen